Piedāvājam gardu vistas gaļas recepti, ko novērtēs gan pieaugušie, gan bērni. Šī recepte ir lieliski piemērota ģimenes vakariņām vai viesu uzņemšanai. Marinēto vistu var cept pannā vai uz grila.
Sastāvdaļas vistas gaļas marinēšanai
Vistas gaļa (stilbiņi, stilbiņi vai spārniņi) - 1 kg
Sīpoli - 1-2
Augu eļļa - 2-3 ēdamkarotes
Kūpināta paprika - 2 tējkarotes
Malts koriandrs - ½ tējkarote
Kaltēts ķiploks - ½ tējkarote
Malti melnie pipari - ½ tējkarote
Sastāvdaļas mērcei (pasniedz ar ceptu vistu)
Cukurs - 1 tējkarote
Garšaugi (pētersīļi, dilles, baziliks) - pēc garšas
Kečups vai tomātu pasta - 2 ēdamkarotes
Augu eļļa - 2 ēdamkarotes
Šķipsniņa sāls
Malti melnie pipari
Sīpols - 1
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Vistas gaļas marinēšana: Sagrieziet vistu pārvaldāmās porcijās un katru gabalu apkaisiet ar sāli. Nomizojiet sīpolu un sagrieziet pusgredzenos. Apkaisiet pusgredzenus ar sāli un viegli sasmalciniet tos ar rokām. Ļaujiet sīpolam pāris minūtes pastāvēt, lai tas atbrīvotu sulu.
Sajauciet garšvielas: kūpinātu papriku, koriandru, kaltētu ķiploku un svaigi maltus melnos piparus. Labi samaisiet un pievienojiet vistas gabaliņiem. Pēc tam pievienojiet sasmalcināto sīpolu un rūpīgi samaisiet, lai garšvielas vienmērīgi sadalītos.
Pievienojiet gaļai 2-3 ēdamkarotes augu eļļas, lai izceltu garšvielu garšu, un labi samaisiet. Ievietojiet vistu ledusskapī pāris stundas vai nakti.
Vistas cepšana: Uzkarsējiet augu eļļu pannā un pievienojiet vistas gabaliņus. Apcepiet gaļu uz vidējas uguns no katras puses, līdz tā ir zeltaini brūna un kraukšķīga, turot vāku atvērtu. Pēc tam pārklājiet un cepiet, līdz gatavs, ik pa laikam apgriežot.
Mērce: Mērcei sajauciet divas ēdamkarotes kečupa vai tomātu pastas ar divām ēdamkarotēm augu eļļas. Pievienojiet cukuru, šķipsniņu sāls un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas.
Sīki sakapājiet sīpolu, sajauciet ar garšaugiem (dillēm, pētersīļiem, baziliku) un pārlejiet ar pagatavoto mērci.
Lai labi garšo! Jūsu vakariņas būs neaizmirstama pieredze ar vistas gaļas maigo garšu un aromātisko mājās gatavoto mērci.