Pagatavojiet grieķu kabaču pončikus - vienkārši, ātri un garšīgi

Vai vēlaties pārsteigt savu ģimeni un viesus ar kaut ko neparastu, bet vienkāršu? Izmēģiniet šos kraukšķīgos dārzeņu virtuļus, kas ir Vidusjūras reģiona iecienītākā uzkoda.

Galvenās sastāvdaļas ir kabači un kartupeļi. Vislabāk, ja tie ir jauni, bet uzkodu var gatavot arī ziemā. Tikai stundas laikā tie pārvēršas zeltainās, aromātiskās bumbiņās ar maigu siera pildījumu.

Sastāvdaļas

Kabači - 1 kg

Kartupeļi - 500 g

Sīpols - 1 gabals

Fetas siers - 400 g

Olas - 3 gabali

Milti - apmēram 120 g (+100 g panēšanai)

Olīveļļa - 50 ml

Augu eļļa - fritēšanai

Pētersīļi (svaigi) - 1 buntīte

Oregano (žāvēts) - 1 tējkarote

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Sarīvējiet kabaci uz smalkas rīves. Ja tie ir jauni, miziņa un serde nav jānoņem. Nomizojiet un sarīvējiet kartupeļus. Sadaliet sīpolu uz pusēm: vienu pusi sasmalciniet, bet otru pusi nolieciet malā nākamajai darbībai. Visu ievietojiet bļodā un samaisiet.

Ietiniet dārzeņu maisījumu marlē, ievietojiet sietā un virsū uzlieciet svaru (šķīvi ar burku). Ļaujiet notecēt vismaz 45 minūtes. Tas ir svarīgi: jo sausāks maisījums, jo labāk tas saglabās savu formu.

Sasmalciniet fetas sieru mazos kubiņos — nerīvējiet to! Arī sīpolu sagrieziet mazos kubiņos. Citā bļodā sajauciet olas, olīveļļu, garšaugus, oregano un daļu miltu. Pievienojiet fetas sieru un sīpolu un viegli samaisiet.

Pakāpeniski iemaisiet nokāsto dārzeņu maisījumu siera maisījumā. Nesteidzieties — ir svarīgi pārliecināties, ka viss ir vienmērīgi sajaukts. Mīklai jābūt mīkstai un mitrai, bet ne šķidrai.

Uzkarsējiet eļļu (5–6 cm biezumā, 175–180 °C). Samitriniet rokas, izveidojiet valrieksta lieluma bumbiņas, apviļājiet tās miltos un uzmanīgi ievietojiet karstajā eļļā. Cepiet pa 5-6 pončikiem līdz tie ir zeltaini brūni.

Šie virtuļi ir garšīgi gan karsti, gan auksti. Pasniedziet tos ar jogurta mērci vai vienkārši ar zaļumiem un citrona šķēlīti. Viegli, kraukšķīgi un krēmīgi – tie pazudīs acumirklī!