Tā ir vienkārša pievienojuma viltība, kas piešķir negaidītu garšas sprādzienu. Šī slepenā sastāvdaļa pārvērš tavas ziemas zupas no parastām par izcilām.
Pat zupas ziemā var gūt labumu no nelielas “saules devas”. Sātīgas un sildošas – zupas ir īsts ziemas pamats, taču tās var arī apnikt. Labā ziņa ir tā, ka pat visvienkāršākās zupas var pārvērst, pievienojot vienu pārsteidzošu (un mazliet skābu) sastāvdaļu.
Tu to varbūt nemaz nenojaut, bet izrādās, ka citroni ir īstais brīnumlīdzeklis, un neliela pārtikas teorija izskaidro, kāpēc šie skābie “saules kumosi” spēj piešķirt pat vienkāršākajām zupām spilgtumu un svaigumu.
LASI VĒL:
Pārtikas rakstniece skaidro: “Lai kādu vistas zupas versiju tu izvēlētos, zini šo: katrai vistas zupai beigās vajag vienu lietu – citronu.”Neatkarīgi no tā, vai zupā pievieno nūdeles, pupiņas, rīsus, klimpas vai mačo bumbiņas, viņa uzsver, ka “citroni pilnībā maina vistas zupu spēles noteikumus”. Tāpat kā marinēts gurķis burgeram vai skābais krējums kūkai – arī neliels citrona sula daudzums piešķir zupai apbrīnojamu svaigumu.
Taču citronu jālieto pareizajā brīdī. Eksperte skaidro, ka šī svaigā, augļainā skābe ir vismaģiskākā, ja to pievieno pašās beigās. Citrona sulu vajadzētu pievienot tieši pirms ēšanas, ne mirkli agrāk. Tas ir svarīgi, jo nevajadzētu karsēt vai vārīt citrusaugļus kopā ar zupu – pat minūte var mazināt to svaigumu un radīt rūgtu piegaršu.
Vienkārši izspied nedaudz citrona sulas tieši katrā bļodiņā ar karstu zupu pirms pasniegšanas. Šī trika efekts slēpjas skābē, kas līdzsvaro pārējās garšas zupā. Runājot par meksikāņu vai Āzijas zupām, eksperte piebilst, ka vislabāk tajās der laims, bet ja tā nav pa rokai – citronu arī var droši izmantot, jo tas piešķirs līdzīgu svaigumu.
Lai citroni būtu īpaši sulīgi, ieteicams tos izņemt no ledusskapja pāris stundas pirms lietošanas vai iemērkt karstā ūdenī uz dažām minūtēm. Un, lai gan citrona sulu gandrīz nav iespējams izmantot “par daudz”, pat neliels sarkano vīnogu vai šerija etiķa piliensvar piešķirt pilnīgi jaunu dimensiju tomātu zupai.