Pavāru vidū ir labi zināms noteikums - ar rauga mīklu nevar steigties. Tomēr profesionāli maiznieki jau sen izmanto mazus trikus, lai ievērojami paātrinātu rūgšanas procesu, neupurējot kvalitāti.
Noslēpums ir neticami vienkāršs un pieejams ikvienam: tikai divas sastāvdaļas jūsu virtuvē var uz pusi samazināt rūgšanas laiku, piešķirot mīklai gaisīgumu un maigumu.
Profesionāli maiznieki atzīmē, ka šī metode gandrīz uz pusi samazina rūgšanas laiku. Mīkla sanāk gaisīga, elastīga un ļoti mīksta.
Metodei ir vairākas priekšrocības
Laika ietaupījums: Rūgšanas process tiek samazināts 1,5–2 reizes.
Uzlabota tekstūra: Mīkla kļūst elastīgāka un gludāka, un gatavais produkts kļūst viegls un gaisīgs.
Ērtības mājas cepšanai: Ideāli piemērota situācijām, kad nepieciešams ātri pagatavot.
Ilgāks glabāšanas laiks: Konditorejas izstrādājumi, piemēram, maize un maizītes, ilgāk saglabājas svaigi.
Metodes trūkumi
Nepieciešamā precizitāte: Pārāk daudz skābes (citronu sulas) var iznīcināt glutēnu un padarīt mīklu lipīgu.
Neaizstāj noteikumus: Šī metode neaizstāj nepieciešamību mīklu turēt siltu un bez caurvēja.
Specifiska garša: Kefīrs vai sūkalas var nedaudz mainīt mīklas garšu, kas nav piemērota visu veidu cepšanai.
Individuāla reakcija: Rauga aktivitāte var atšķirties atkarībā no rauga svaiguma un zīmola.
LASI VĒL:
Kā paātrināt rauga mīklas rūgšanu: soli pa solim sniegti padomi
1.darbība: Rauga aktivizēšana. Izšķīdiniet šķipsniņu cukura nedaudz uzsildītā šķidrumā (pienā vai ūdenī), kas norādīts receptē, un pievienojiet svaigu vai sausu raugu. Ļaujiet tam uzrūgt 10–15 minūtes, līdz tas kļūst putojošs.
2.darbība: Katalizatora pievienošana. Kad mīkla ir gandrīz gatava, kad lielākā daļa miltu ir pievienoti, pievienojiet 1 tējkaroti citrona sulas uz katriem 500 gramiem miltu. Cukuram jau jābūt iekļautam receptē.
3.solis: Mīcīšana un rūgšana. Mīciet mīklu, līdz tā ir elastīga un nelīp pie rokām. Pārlieciet to ieziestā bļodā, pārklājiet ar pārtikas plēvi un novietojiet siltā, vietā bez caurvēja.
4.solis: Rezultāta pārbaude. Mīklai vajadzētu uzrūgt 30–45 minūtēs, nevis ierastajās 60–90 minūtēs. Tai vajadzētu būt izaugušai 1,5–2 reizes lielākai par sākotnējo izmēru. Saspiežot mīklu, var to veidot, raksta ulisu.cz.
Stingri ievērojiet attiecību 1 tējkarote citronu sulas uz 500 g miltu. Ja sula nav pieejama, izmantojiet 2–3 ēdamkarotes kefīra vai sūkalu istabas temperatūrā, kas radīs nepieciešamo mīkstāko vidi.
Paātrinātā rūgšanas metode ar cukuru un citronu sulu ir bioķīmijas inteliģenta pielietošana mājas virtuvē, pierādot, ka ātrums var iet roku rokā ar kvalitāti. Šis triks ir īsts glābiņš mūsdienu mājas pavāriem, ļaujot viņiem baudīt svaigus, maigus un smaržīgus mājās gatavotus cepumus bez ilgas gaidīšanas.