
Gardas šokolādes kūkas pagatavošana ir vienkārša un pilnīgi iespējama. Tās garša iepriecinās pat visizsmalcinātākos gardēžus.
Šefpavāre Džeina Lubovica dalījās ar vienkāršu recepti, kā pagatavot šokolādes pīrāgu bez olām, bet ar gardu krēmu.
Sastāvdaļas mīklai
Piens - 450 g (apmēram glāzes)
Milti - 300 g (apmēram 2 glāzes)
Cukurs - 250 g (apmēram 1,5 glāze)
Kakao pulveris - 6 ēdamkarotes
Cepamais pulveris - 4 tējkarotes
Sastāvdaļas krēmam (pēc izvēles)
Piens - 2 glāzes
Cukurs - 1 glāze
Kukurūzas ciete - 4 ēdamkarotes
Olas – 1 līdz 2
LASI VĒL:
Kā pagatavot universālu marinādi, kas piemērota visu veidu sēņu konservēšanai
Drēbju un veļas žāvēšana ārā rudenī nav problēma - jums tikai jāzina šis triks
Pagatavošanas gaita
Ja pīrāgam pievienojat krēmu, sāciet ar to vispirms, lai tam būtu laiks pilnībā atdzist. Vidēja izmēra katliņā sajauciet cukuru, olas un kukurūzas cieti.
Rūpīgi sakuliet, līdz masa ir pilnīgi gluda un bez kunkuļiem. Pakāpeniski ielejiet pienu, enerģiski maisot. Novietojiet katliņu uz lēnas uguns un vāriet uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
Tiklīdz uz virsmas parādās pirmie burbuļi, noņemiet krēmu no uguns. Pārklājiet gatavo krēmu ar pārtikas plēvi (plēvei jābūt cieši piespiestai pie krēma virsmas, lai neveidotos garoziņa) un ļaujiet tam pilnībā atdzist līdz istabas temperatūrai, pēc tam ievietojiet ledusskapī.
Lielā bļodā sajauciet visas mīklas sausās sastāvdaļas: miltus, cukuru, kakao pulveri un cepamo pulveri. Rūpīgi samaisiet ar lāpstiņu vai putojamo slotiņu, līdz visas sastāvdaļas ir vienmērīgi sadalītas.
Pēc tam ielejiet silto pienu. Uzmanīgi, bet rūpīgi samaisiet mīklu. Ir svarīgi to nepārmaisīt; vienkārši pagatavojiet to līdz gludai konsistencei. Mīklai jābūt diezgan šķidrai.
Sagatavojiet cepšanas pannu: izklājiet apakšu ar cepampapīru. Ja jums ir cepšanas forma ar noņemamu malu, varat arī ieziest malas ar sviestu un apkaisīt ar miltiem vai kakao.
Ielejiet sagatavoto mīklu pannā. Cep kūku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C apmēram 40–45 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti: ja tas no centra iznāk tīrs, kūka ir gatava.
Ļauj gatavajai kūkai nedaudz atdzist pannā un pēc tam uzmanīgi to izņem. Šī gaisīgā, bagātīgi šokolādes un aromātiskā kūka ir neticami garda pat bez olām, un to var pasniegt kā atsevišķu desertu, vienkārši pārkaisot ar pūdercukuru.
Ja vēlaties to pārvērst par īstu mājas kūku, ļaujiet tai pilnībā atdzist. Sagrieziet to divās vai trīs kārtās (atkarībā no augstuma), pēc tam katru kārtu apsmērējiet ar iepriekš sagatavotu un atdzesētu krēmu. Ja vēlaties, varat izmantot skābo krējumu, sviesta krēmu vai jebkuru citu iecienītāko krēmu.