Kā pagatavot universālu marinādi, kas piemērota visu veidu sēņu konservēšanai

Marinētas sēnes ir īsts prieks jebkuram mājas pavāram. Tās ir lieliski piemērotas gan svētku galdam, gan ikdienas maltītei. Taču ne vienmēr ir vēlams katram sēņu veidam pagatavot atšķirīgu marinādi.

Tāpēc profesionāli pavāri ir izstrādājuši universālu recepti, kas der visu veidu sēnēm — baravikām, bekām, sviesta sēnēm, medus sēnēm, gailenēm un pat šampinjoniem. Mēs jums pastāstīsim, kura marināde saglabās jūsu sēnes smaržīgas, kraukšķīgas un svaigas līdz pavasarim.

Kā pagatavot marinādi visu veidu sēnēm

Sastāvdaļas

1 pilna ēdamkarote sāls

2 ēdamkarotes cukura

100 ml 9% etiķa

4-5 melnie pipari

3 lauru lapas

2 krustnagliņas (pēc izvēles)

1 tējkarote sinepju sēklu

3 ķiploka daiviņas

Diļļu zariņš vai dažas diļļu sēklas

Šis komplekts ir pietiekams, lai marinētu jebkuras sēnes, gan savvaļas, gan veikalā pirktas.

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Sagatavojiet sēnes. Rūpīgi notīriet, nomazgājiet un sagrieziet lielas sēnes gabaliņos. Pēc tam vāriet tās sālsūdenī 15 minūtes; laiks būs atkarīgs no sēņu veida. Nosmeliet putas un nokāsiet caurdurī.

Sagatavojiet marinādi. Katliņā uzvāriet 1 litru ūdens, pievienojiet sāli, cukuru un garšvielas. Vāriet uz lēnas uguns 5 minūtes, lai atbrīvotu aromātu. Pēc tam pievienojiet etiķi — šis ir pēdējais solis, kas nodrošina drošu uzglabāšanu.

Sajauciet sēnes ar marinādi. Ievietojiet vārītās sēnes karstā marinādē un vāriet uz lēnas uguns vēl 10 minūtes. Ja vēlaties pikantāku garšu, varat pievienot nedaudz melno vai smaržīgo piparu.

Lejiet burkās. Sterilizējiet burkas, uzmanīgi ievietojiet sēnes un marinādi burkās un cieši aizveriet ar vākiem. Apgrieziet burkas otrādi, ietiniet tās dvielī un ļaujiet atdzist.

Lai iegūtu maigāku garšu, parastā etiķa vietā varat izmantot ābolu sidra etiķi vai citronskābi. Ja vēlaties "ziemīgāku" garšu, marinādei pievienojiet koriandra sēklas vai dažus mārrutku saknes gabaliņus.

Burkas uzglabājiet vēsā, tumšā vietā. Pēc šīs receptes pagatavotās sēnes uzglabāsies ilgāk par gadu, nezaudējot savu garšu.