
Reizēm ierastās kartupeļu gatavošanas metodes kļūst garlaicīgas, un rodas kāre pēc kaut kā jauna. Tāpēc, ja frī kartupeļi šķiet pārāk ikdienišķi, pamēģiniet pagatavot šīs gardās, kraukšķīgās zeltainās bumbiņas.
Esam pārliecināti, ka jums patiks to maigums un kraukšķīgā garoziņa. Turklāt tos ir ļoti ātri un viegli pagatavot. Šīs bumbiņas ir tik gardas un apetelīgas, ka par tām būs sajūsmā kā bērni, tā arī pieaugušie.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Kartupeļi 500 g
Milti 5 ēdamkarotes
Sāls pēc garšas
Mocarella siers 70 g
Olas (mīklai) 2
Piens (mīklai) 90 ml
Milti (mīklai) 125 g
Rīvmaize 100 g
Augu eļļa cepšanai
LASI VĒL:
Kaķu pakaiši vējstikla aizsvīšanas novēršanai - ģeniāls triks autovadītājiem
Vistas kotletes ar tomātiem un sieru - interesanta recepte gardam ēdienam
Kartupeļu bumbiņu pagatavošanas gaita
Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos kubiņos, lai paātrinātu gatavošanu. Vāriet, līdz tie ir mīksti, tad nokāsiet, pievienojiet miltus un sāli un rūpīgi saspaidiet līdz gludai masai. Kartupeļu biezenim jābūt biezam un elastīgam.
Kamēr kartupeļi vārās, pagatavojiet mīklu: sajauciet olas ar pienu un miltiem, putojot līdz gludai un viendabīgai masai.
Pēc tam, kad kartupeļi ir nedaudz atdzisuši, paņemiet nelielu porciju kartupeļu maisījuma, izveidojiet plakanu kotleti un ievietojiet iekšā mocarellas kubiņu. Aptiniet kartupeli ap sieru, lai izveidotu stingru bumbu. Pēc tam katru bumbu iemērciet mīklā un apviļājiet rīvmaizē.
Dziļā pannā vai fritēšanas pannā uzkarsējiet bagātīgu daudzumu augu eļļas un uzmanīgi ievietojiet bumbiņas karstajā eļļā. Cepiet līdz zeltaini brūnai krāsai, pēc tam noteciniet gatavās bumbiņas uz papīra dvieļa, lai noņemtu lieko tauku daudzumu.
Šīs zeltainās bumbiņas vislabāk pasniegt ar iecienītākajām mērcēm, piemēram, ķiploku, tomātu vai medus-sinepju mērcēm. Pievienojiet svaigus salātus gardām un barojošām vakariņām. Lai labi garšo!