
Mums visiem garšo mājās gatavotas kotletes — gardas, zeltaini brūnas un aromātiskas. Taču klasika var būt garlaicīga. Tāpēc mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot vistas kotletes ar tomātiem, sieru un garšaugiem — ēdienu, kas kļūs par jūsu iecienītāko gan ikdienā, gan svētkos.
Šī recepte ir īsts atradums. Minimāls sastāvdaļu daudzums, maksimāla garša, viegla tekstūra un garda zeltaina garoziņa. Tā ir piemērota pat tiem, kas ievēro sabalansētu uzturu. Par to, kā pagatavot šīs gardās kotletes, pavēstīja ēdienu blogera Samura savā lapā.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Vistas fileja 350 līdz 400 g
Vidēji nogatavojušies tomāti 2
Olas 2
Zaļā paprika 1
Svaigas dilles vai pētersīļi 1 sauja
Kviešu milti 3 līdz 4 ēdamkarotes
Rīvēts siers (derēs ciets, pusciets vai pat mocarella) 100 g
Sāls pēc garšas
Melni malti pipari pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
LASI VĒL:
Dūnu jaka bez svītrām pēc mazgāšanas - skalošanas noslēpums, ko ražotāji jums nestāsta
Pat visvecākie katli spīdēs kā jauni - kā 5 minūtēs noņemt kvēpu nogulsnes
Pagatavošanas gaita
Sagrieziet vistas fileju un tomātus (tos var nomizot, vispirms blanšējot verdošā ūdenī) mazos kubiņos. Nesablendējiet tos — smalcināšana ar rokām nodrošinās jauku tekstūru.
Izņemiet paprikas sēklas un smalki sakapājiet. Ar nazi sasmalciniet dilles vai pētersīļus.
Lielā bļodā sajauciet smalki sagrieztu vistas fileju, sasmalcinātus tomātus, papriku, sasmalcinātus garšaugus, olas, miltus, rīvētu sieru, sāli un piparus.
Rūpīgi samaisiet ar karoti vai rokām, līdz masa ir gluda. Gaļas masai ir jābūt lipīgai, bet ne pārāk plānai. Ja tā ir pārāk plāna, pievienojiet vēl nedaudz miltu.
Uzkarsējiet pannu ar nedaudz augu eļļas. Izmantojot karoti vai rokas, veidojiet kotletes tieši pannā.
Cepiet no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai — apmēram 3 līdz 4 minūtes no katras puses uz vidējas uguns. Ja nepieciešams, pārklājiet ar vāku, lai kotletes būtu pilnībā izceptas.