
Skābētu kāpostu sezona rit pilnā sparā. Šis ēdiens ir ne tikai garšīgs un labi sader ar jebkuru piedevu, bet arī ļoti veselīgs. Fermentācijas procesā kāposti tiek bagātināti ar dažādiem vitamīniem, kalciju, selēnu, kāliju, cinku un dzelzi.
Mēs jums esam sagatavojuši ukraiņu šefpavāra Jevgeņija Klopotenko skābētu kāpostu recepti. Šefpavārs norāda, ka šos skābētos kāpostus var baudīt jau 24 stundu laikā. Bet tie būs pilnībā gatavi trīs dienu laikā. Skābētos kāpostus cieši uzglabājiet ledusskapī.
Nepieciešamās sastāvdaļas trīs litru burkai
2 līdz 2,5 kg kāpostu
3 lauru lapas
1 burkāns
2 ēdamkarotes sāls
1,5 litri ūdens
LASI VĒL:
Kāpostu pagatavošanas gaita
Vispirms rūpīgi nomazgājiet kāpostus un tos nosusiniet, kā arī noņemiet visas bojātās lapas. Tad sasmalciniet kāpostus, lai iegūtu 2 līdz 2,5 kg produkta. Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves.
Sajauciet kāpostus un burkānus. Pievienojiet lauru lapu. Visu ievietojiet tīrā, iepriekš sterilizētā burkā, cieši sablīvējot, lai neveidotos gaisa kabatas.
Atsevišķā bļodā sajauciet karstu, verdošu ūdeni un sāli. Maisiet, līdz sāls pilnībā izšķīst. Ļaujiet šķīdumam atdzist un pēc tam ielejiet to traukā ar kāpostiem.
Novietojiet burku virtuvē pie plīts vai citā siltā vietā, piemēram, radiatoru tuvumā. Pārklājiet ar marli vai vāku ar caurumiem, lai kāposti varētu elpot.
Pēc 24 stundām caurduriet kāpostus ar nazi vai iesmu līdz trauka apakšai, lai atbrīvotu fermentācijas laikā radušās gāzes.
Uzmanīgi noņemiet visas putas no sālījuma virsmas, līdz fermentācijas process ir pabeigts. Uz to norādīs putu apstāšanās un sālījuma dzidrums burkā.
Tieši tik vienkārši ir pagatavot skābētus kāpostus. Jums nav stundām ilgi jāstāv pie plīts vai jāgatavo sarežģītas marinādes. Vienkārši visu sagrieziet, sapildiet un izbaudiet lielisku rezultātu.