Kā noņemt rūgtumu no sēnēm ar vienkāršu sadzīves padomu - vecmāmiņas noslēpums

Sēnes ir īsta meža dāvana rudenī, taču tām bieži vien ir nepatīkama, rūgta garša. Lai baudītu to bagātīgo aromātu bez rūgtuma, ir vērts atcerēties pārbaudītu vecmāmiņas metodi. Tāpēc mēs jums paskaidrosim, kā noņemt sēņu rūgtumu.

Ko darīt, lai sēnes nebūtu rūgtas

Baravikas, sviesta bekas, gailenes, bērzlapes, medus sēnes, cūcenes… šo sēņu sarakstu varētu turpināt un turpināt. Mežos sastopamo sēņu saraksts ir garš.

Rudens laikapstākļi veicina veiksmīgu ražas novākšanu, tāpēc ir vērts izmantot šo gada laiku. Un nekas nav labāks par pašu lasītām sēnēm. Protams, ja vien tās ēdienā neizrādās rūgtas.

Viens triks, kā noņemt sēņu rūgtumu, ir mērcēt tās pienā. Tas piešķir tām maigāku garšu. Pienu var aizstāt arī ar paniņām, kefīru vai... aukstu ūdeni. Gatavošanas laikā pievienojiet pavisam nedaudz etiķi. Tas neietekmēs sēņu garšu, bet gan ietekmēs to krāsu, neļaujot tām kļūt melnām.

LASI VĒL:

Mūsu vecmāmiņas sēņu ēdieniem pievienoja saldos sīpolus vai cukuru, lai novērstu rūgto garšu un saglabātu sēņu labāko garšu. Ja vēlaties sasaldēt sēnes, vispirms tās blanšējiet, tas ir, īsi iemērciet karstā ūdenī. Tas neļaus tām attīstīties rūgtumam.

Kad vislabāk ir izmest sēnes

Ir svarīgi atcerēties, ka intensīvi rūgta garša nav laba zīme. Tas var liecināt, ka sēne ir veca vai tajā ir uzkrājies daudz piesārņotāju no augsnes un gaisa. Dažreiz vislabāk ir izvairīties no šādu eksemplāru ēšanas. Jūs, iespējams, nepiedzīvosiet nopietnas fiziskās labsajūtas problēmas, taču tās nebūs garšīgas vai veselīgas.

Nekad nesildiet sēnes atkārtoti

Sēnes ir grūti sagremojamas pašas par sevi, un atkārtota sildīšana situāciju vēl vairāk pasliktina. Vislabāk tās ēst svaigas, tūlīt pēc pagatavošanas. Tas palīdzēs izvairīties no gremošanas problēmām un maksimāli palielināt šo meža gardumu baudījumu.