
Ja jums garšo ceptas vistas kotletes, izmēģiniet šo recepti. Tās patiesi kūst mutē. Šīs "Putna piena" kotletes būs īsta dāvana un mīlestības apliecinājums jūsu mīļajiem: tām ir kraukšķīga panējuma kārta, maigs pildījums un neticami sulīga gaļa.
Sastāvdaļas
2 vistas filejas
200 g baltmaizes
30 ml piena
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
1 ola (maltajai gaļai)
Sāls un pipari pēc garšas
2 olas (pildījumam)
100 g cietā siera
100 g sviesta
30 g zaļumu
2 olas (mīklai)
Kviešu milti 60 g
Cepamais pulveris 5 g
Majonēze 60 g
LASI VĒL:
Skandināvu miega metode - kā tā var glābt jūsu miegu un attiecības
Kaimiņu logi pēc lietus un putekļiem būs netīri, bet jūsu logi ne – tie jātīra tikai ar šo produktu
Pagatavošanas gaita
Vāriet olas līdz gatavībai, atdzesējiet un nomizojiet. Sasmalciniet baltmaizi ar rokām, ielejiet pienu un ātri izspiediet lieko šķidrumu.
Sagrieziet vistas fileju, sīpolu un ķiploku nelielos gabaliņos un sablendējiet blenderī līdz gludai masai. Pievienojiet izmērcētu maizi, iesitiet jēlu olu un pievienojiet sāli un piparus. Rūpīgi samaisiet, līdz visas sastāvdaļas ir apvienotas.
Sarīvējiet cieti vārītas olas uz smalkas rīves. Sajauciet ar mīkstinātu sviestu un sasmalciniet, līdz veidojas gluda pasta. Pievienojiet smalki sagrieztus garšaugus un vēlreiz samaisiet. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
Lai pagatavotu mīklu, sakuliet olas, pievienojiet majonēzi un šķipsniņu sāls. Sakuliet maisījumu ar dakšiņu līdz gludai masai. Atsevišķā bļodā sajauciet miltus ar cepamo pulveri un iecilājiet olu-majonēzes maisījumā. Maisiet, līdz maisījums veido biezu mīklu, līdzīgu pankūku mīklai. Ja maisījums ir pārāk biezs, pievienojiet vēl vienu olu un samaisiet.
Lai izveidotu kotletes, viegli samitriniet rokas ar ūdeni. Paņemiet nelielu maltās gaļas daļu (nedaudz mazāk par ēdamkaroti) un izveidojiet no tās plakanu, apaļu kotleti. Centrā ievietojiet 1-2 tējkarotes siera-olu pildījuma un uzmanīgi saspiediet malas kopā, it kā gatavojot vareņikus, lai ietvertu pildījumu.
Uzkarsējiet eļļu pannā uz vidējas uguns. Uzmanīgi pārklājiet katru kotleti ar mīklu un novietojiet to uz karstas virsmas. Ja vēlaties, uzvelciet cimdus. Cepiet 2 minūtes no katras puses, līdz zeltaini brūnai krāsai.