Sastāvdaļas
300 grami margarīna
3 glāzes miltu
1 pudele gaišā alus (0,5%)
5 olas
0,5 tējkarotes cepamās sodas
1 bundžiņa iebiezinātā piena (400 grami)
300 grami sviesta
3 glāzes piena
1 glāze cukura
Vanilīns
LASI VĒL:
Koko Šaneles auzu pārslu putra – gardas brokastis garantētas
Kāpēc Wi-Fi dažās mājas daļās ir slikts - eksperti atklāj galveno cēloni
Mīklas pagatavošana
Sajauciet 300 gramus ļoti auksta margarīna (margarīnu var sarīvēt uz rupjās rīves) ar trim glāzēm miltu, līdz veidojas smalka, vienmērīga pasta.
Atsevišķi pagatavojiet maisījumu no trim olu dzeltenumiem, 1,5 tasēm alus (vēlams gaišā) un 0,5 tējkarotēm cepamās sodas un ātri visu samaisiet. Ieberiet miltus kaudzītē un izveidojiet centrā iedobumu. Ielejiet sagatavoto alus maisījumu iedobē un mīciet.
Sadaliet mīklu 16 bumbiņās un katru bumbiņu ievietojiet ledusskapī, ietinot to pārtikas plēvē vai piemērotā traukā, uz vienu līdz divām stundām (bumbiņām nevajadzētu saskarties viena ar otru un tās nedrīkst salipt).
Ņemiet pa vienai bumbiņai un ātri izrullējiet to plāni (uz miltiem apkaisītas virsmas).
Izmantojot katliņa vāku, izgrieziet no izrullētās mīklas apaļas formas un pārvietojiet tās uz sausas, aukstas metāla cepšanas paplātes.
Pirms ievietošanas cepeškrāsnī, sadurstiet apaļās mīklas formas ar dakšiņu vairākās vietās, lai pārliecinātos, ka tās cepas bez uzpūšanās vai burbuļiem. Ievietojiet labi sakarsētā cepeškrāsnī.
Cepiet uz lielas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai. Apgrieziet uz galda, lai pilnībā atdzistu.
Krēma pagatavošana
Sakuļ kopā 2 olu dzeltenumus, 1 glāzi cukura un 2 ēdamkarotes miltu, pēc tam pievienojiet 0,5 glāzes piena.
Alumīnija katliņā uzvāriet 2 glāzes piena. Verdošajā pienā plānā strūklā ielejiet olu-piena maisījumu, nepārtraukti maisot (krēma maisījumam jābūt diezgan biezam).
Atdzesētajā krēmā ielej 400 gramus iebiezinātā piena un pievieno vaniļu. Sakuļ 300 gramus sviesta un atsevišķā sausā bļodā sakuļ atlikušos 5 olu baltumus līdz stingrai konsistencei.
Viegli iecilā olu baltumus sagatavotajā krējumā, maisot no augšas uz leju. Olu baltumi, iecilājoties krējumā, šņāks un burbuļos, iegūstot gludu, elastīgu masu.
Kūkas veidošana
Pēc tam katru kārtu pārklāj ar glazūru un sakrauj tās kaudzītē (augšējo kārtu atstāj neapsmērētu). Piespied ar tīru dēli. Pēc tam apkaisa malas ar krēmu un pārkaisa ar drupačām no vienas no kūkas kārtām, kas sasmalcinātas līdz kraukšķīgai konsistencei.
Sanāks divas kūkas; tās nav ļoti augstas, bet tās ir viegli sagriezt un nedrūp. Gatavām kūkām nepieciešams laiks, lai tās sasūktos — dažas stundas vai nakti vēsā vietā vai ledusskapī.