Kas bija Šellenbergs? SS brigādes vadītājs - visas Trešā reiha galvenās pretizlūkošanas operācijas ir saistītas ar viņa vārdu. Pats Šellenbergs baudīja “maigu” draudzību ar Koko Šanelu.
Nirnbergas prāvā viņš tika attaisnots gandrīz no visām apsūdzībām un drīz vien atbrīvots no cietuma veselības apsvērumu dēļ.
Šellenbergs apmetās Šveicē, kur viņu apciemoja Koko jeb īstajā vārdā Gabriela Bonī. Bruņojusies ar pavārgrāmatu, Koko devās izpētīt nepazīstamu teritoriju. Mademoiselle gatavoja buljonus un putras, lai gan nepavisam ne diētiskas, maigi izsakoties.
Koko Šaneles biogrāfs atklāj, kā izskatījās viņas auzu pārslu putras recepte. Lieki piebilst, ka šāda versija varētu būt daudz gardāka par ierasto variantu ar piernu.
LASI VĒL:
Jums būs nepieciešamas auzu pārslas (viena glāze), saldais krējums vai iebiezinātais piens (puse glāzes), cukurs, sāls, kanēlis pēc garšas, lobīti valrieksti, rozīnes, bumbieru šķēles un piparmētru lapas.
Auzu pārslas ieberiet viegli sālītā ūdenī, un kopš ūdens vārīšanās brīža vēl vāriet uz lēnas uguns dažas minūtes. Pievienojiet saldo krējumu vai iebiezināto pienu, kā arī cukura daudzumu pēc savas izvēles un vāriet uz lēnas uguns vēl pāris minūtes.
Pirms pasniegšanas pievienojiet kanēli, dekorējiet ar nolobītiem valriekstiem, rozīnēm, bumbieru šķēlītēm un piparmētru lapām. Uz šķīvja malas var novietot smaržīgu, svaigi grieztu ziedu.
Nebūt ne tā diētiskākā auzu pārslu putra bija modes ikonai, toties noteikti šī ir viena no pašām gardākajām auzu pārslu putras receptēm.