
Ja jums garšo zivju salāti un esat noguruši no ierastajiem "Mimoza" salātiem, iesakām salātus "Atlantīda". Tā būs lieliska un garda alternatīva, kas var kļūt pat jūsu iecienītākajiem salātiem.
Šie ir gardi zivju salāti, kurus ir ļoti viegli pagatavot. Tie ir lieliski piemēroti jebkuru svētku galdam vai jebkuram citam gadījumam.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Vārīta zivs (vēlams bez asakām) – 300 g
Kartupeļi – 2
Kukurūza – 1 bundža
Olas – 2
Svaigs gurķis – 1
Majonēze – 200 ml
Sīpols – 1
Salātu lapas, garšaugi un sāls – pēc garšas
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Zivij pārlej ar verdošu ūdeni un uzvāra. Vāri uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. No filejām noņem ādu un asakas; vislabāk ir izmantot jūras zivi tikai ar vienu mugurkaula asaku.
Jums vajadzētu arī novārīt kartupeļus un olas. Pirms pasniegšanas notecinātu kukurūzu ievieto salātu bļodā.
Sagriež zivi mazos gabaliņos, pārbaudot, vai nav asakas. Pievieno to salātu bļodai kopā ar kukurūzu.
Rupji sakapājiet olas, vispirms izņemot dzeltenumus, un pievienojiet tās salātiem. Dzeltenumi tiks izmantoti salātu dekorēšanai.
Smalki sakapājiet lociņus un salātu lapas un pievienojiet tos bļodā. Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet tos vidēja lieluma kubiņos.
Nomizojiet sīpolu, smalki sakapājiet to un apcepiet augu eļļā dažas minūtes, līdz tas kļūst zeltains. Kad tas ir nedaudz atdzisis, pievienojiet to salātiem.
Plāni sagrieziet gurķi un pievienojiet to bļodā. Pēc tam pievienojiet majonēzi, sāli un garšvielas pēc garšas.
Sajauciet visas sastāvdaļas kopā un sarīvējiet dzeltenumu dekorēšanai. Varat pievienot arī pētersīļu vai diļļu lapas.