
Ir daudz desertu, kas ir lieliski piemēroti rudens mēnešiem, taču tikai daži ir tik ātri un vienkārši pagatavojami kā šī šokolādes kūka no Tesco Good Food. Šim desertam nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas, un, pats galvenais, to vidū nav ne grama miltu.
"Jūs neticēsiet, cik bagātīga un grezna ir šī šokolādes kūka tikai ar trim sastāvdaļām, un tam neticēs arī jūsu viesi. Olas, sviests un šokolāde tiek saputoti kopā, lai radītu bagātīgu desertu, kas ir iespaidīgs, bet neticami viegli pagatavojams," teikts receptē.
Nepieciešamās sastāvdaļas
8 lielas olas
225 g nesālīta sviesta
450 g tumšās šokolādes
LASI VĒL:
Alū marinēta gaļa un dārzeņi - recepte, kas vienkārši kūst mutē
Nepalaidiet garām - kā apgriezt hortenzijas pa vecam, lai pavasarī pumpuri bagātīgi ziedētu
Deserta pagatavošanas gaita
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 140-160°C. Tai jābūt pienācīgi uzsilušai, kad cepamformu liek iekšā.
Bļodā iesit astoņas lielas olas un sakuļ ar elektrisko mikseri, līdz masa dubultojas apjomā. Tas aizņems apmēram 10 minūtes.
Katliņā ieber sviestu un šokolādi un uz lēnas uguns viegli izkausē. To var arī uzsildīt mikroviļņu krāsnī, bet svarīgi ir maisīt, lai nepiedegtu. Ļaujiet maisījumam nedaudz atdzist, pēc tam uzmanīgi iemaisiet sakultās olas.
Ielejiet maisījumu sagatavotajā cepšanas pannā, kas ieziesta ar sviestu un pārklājiet virspusi ar foliju. Ievietojiet pannu ar mīklu lielākā pannā, kas līdz vienai trešdaļai piepildīta ar verdošu ūdeni.
Cepiet vienu stundu vai līdz brīdim, kad iesmiņš, iedurts centrā, iznāk tīrs un sauss. Tad ļaujiet kūkai pilnībā atdzist, pirms izņemat to no pannas. Pasniedziet, pārkaisot ar pūdercukuru, ja vēlaties.
Šo kūku vislabāk pasniegt svaigu, bet to var uzglabāt vairākas dienas hermētiskā traukā. Lieliski saderēs kopā arī saldējuma bumbiņām.