Zupa ar brētliņām tomātu mērcē - ļoti ātra recepte

Ja jums patīk zivis, tomātu mērce un zupas, tad šī ir viegla, pieejama mājas zupas recepte, ko ir ātri un vienkārši pagatavot.

Konservētas brētliņas tomātu mērcē var atrast jebkurā lielveikalā, bet gardai zupai izmantojiet augstas kvalitātes brētliņas. Zupa prasa elementāras sastāvdaļas, pagatavošanas laiks ir īss, bet rezultāts ir teju vai restorāna cienīgs.

Nepieciešamās sastāvdaļas

1 bundža (230 g) brētliņu tomātu mērcē

3 kartupeļi

2 ēdamkarotes rīsu

1 sīpols (liels vai 2 mazi)

1 burkāns

1 ēdamkarote tomātu pastas

2 ēdamkarotes augu eļļas

2 litri ūdens + 1 glāze

Sāls pēc garšas

Garšaugi (dilles, pētersīļi) pēc garšas

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet kartupeļus neliela izmēra kubiņos.  Nomizojiet sīpolu un burkānus. Sīki sagrieziet sīpolu un sarīvējiet burkānus uz lielās rīves.

Atšķaidiet tomātu pastu ar glāzi ūdens. Noskalojiet rīsus. Pievienojiet kartupeļus un rīsus verdošam ūdenim un vāriet 15 minūtes.

Pannā ar augu eļļu apcepiet sagriezto sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievienojiet sarīvētos burkānus un visu apcepiet 5 līdz 7 minūtes. Pēc tam pievienojiet tomātu pastu, kas atšķaidīta ar glāzi ūdens, vāriet uz lēnas uguns trīs minūtes un pēc tam pievienojiet katliņam, kur jau vārās kartupeļi kopā ar rīsiem.

Tad pievienojiet brētliņas tomātu sulā (ar visu šķidrumu) un sāli vai piparus pēc garšas. Visu rūpīgi apmaisiet, uzvāriet.

Ļaujiet zupai vārīties uz lēnas uguns vēl  5 līdz 10 minūtes, beigās pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedziet.

Pēc vēlmes pievienojiet skābo krējumu vai šķēlīti citrona atsvaidzinošākai garšai. Lai labi garšo!