Veselīgs deserts ar ceptu ķirbi, valriekstiem un ingveru

Rudens ir īstais ķirbju laiks. Šī oga tiek izmantota biezzupās, sautējumos un marinēta ziemai. Tomēr, no ķirbja var pagatavot patiešām gardu un veselīgu desertu, kas patiks pat tiem, kas nav īpaši lieli ķirbju mīļotāji.

Iesaku izmēģināt gardu un veselīgu rudens desertu, kas pagatavots no cepta ķirbja, garšvielām un valriekstiem. Cepiet ķirbja gabaliņus ar cukuru, ingveru un kanēli, pēc tam pievienojiet medu un sasmalcinātus riekstus pēc garšas.

Tas ir pavisam vienkārši un garšīgi, un deserts ir pagatavojams ļoti īsā laika periodā. Šis deserts ir lieliski piemērots arī bērnu maltītēm, turklāt salduma līmeni var droši regulēt pēc saviem ieskatiem, tāpēc tas būs piemērots arī tiem, kas īpaši uzrauga savu figūru.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Ķirbis - 0,5 kg

Cukurs - 2 ēdamkarotes

Kanēlis - 2 šķipsniņas

Malts ingvers - 1 šķipsniņa

Dabīgais medus - pēc garšas

Valrieksti - 1 sauja

Melisas zariņš - 1

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Nomizojiet ķirbi, sagrieziet lielos gabaliņos un lieciet uz cepšanas pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Ja ir vēlme, papīru var viegli iesmērēt ar sviestu.

Apkaisiet ķirbi ar cukuru. Pēc tam apkaisiet ar maltu ingveru un kanēli un ievietojiet cepeškrāsnī. Šeit ir vērts atcerēties, ka vienu vai otru garšvielu var palielināt vai samazināt, izrietoši no savām vēlmēm.

Cepiet apmēram 40 minūtes 180 grādos pēc Celsija uzkarsētā cepeškrāsnī. Kad ķirbja garoza ir zeltaini brūna, izslēdziet cepeškrāsni un atstājiet ķirbi cepeškrāsnī vēl 10 minūtes.

Gatavos, ar garšvielām apceptos ķirbja gabaliņus lieciet uz šķīvja, apslakiet ar medu un pārkaisiet ar sasmalcinātiem valriekstiem. Dekorējiet ar citronmelisas lapām un pasniedziet. Labu apetīti!

Viegls, aromātisks un ļoti gards deserts. Īsteni saldumu mīļotāji to var pasniegt kopā ar vaniļas saldējuma bumbiņu. Bet arī pats par sevi tas ir absolūti pašpietiekams.