Pīrāgs ar zivīm, rīsiem un ceptiem sīpoliem – gards ēdiens vakariņām

Šis pīrāgs ir absolūti garšīgs, un par to būs lielā sajūsmā rīsu un zivju cienītāji. Mana brāļa sieva padalījās ar mani receptē, un es iemīlējos tajā jau no pirmā kumosa. Tagad to gatavoju uz katriem svētkiem un viesi ir sajūsmā.

Cepto sīpolu saldums un aromāts padara šo pīrāgu neaizmirstamu. Ir vērts to pamēģināt vienreiz, un tas kļūs par jūsu firmas ēdienu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

300–400 g vārītas zivs

1 glāze (250 ml) vārītu rīsu

1 sīpols (liels)

250 g veikalā pirktas kārtainās mīklas (1 loksne)

Sāls un pipari pēc garšas

Olas dzeltenums pīrāga apsmērēšanaI

LASI VĒL:

Pīrāga pagatavošanas gaita

Smalki sakapājiet sīpolu un apcepiet līdz zeltaini brūnai krāsai. Pēc tam tos sajauciet ar vārītiem rīsiem.

Es gatavoju zivju zupu, bet zivju bija par daudz tieši tāpēc daļa nonāca pīrāgā. Šī ir neslikta opcija, ja gatavojat vairākus zivju ēdienus – atliek tik izvārīt vairāk zivis pie vienas vārīšanas.

Sagrieziet izvārīto zivs fileju gabaliņos. Vēlreiz rūpīgi pārbaudiet, lai nebūtu palikušas asakas. Sajauciet zivi ar rīsiem un sīpolu un pēc garšas pievienojiet sāli un piparus.

Izrullējiet kārtaino mīklu tāda izmēra loksnē, kas ir lielāka par pannu, un virsū izklājiet sagatavoto pildījumu.

Savienojiet tās mīklas malas, kas iet pāri pannai kopā un saspiediet tās ciet. Apsmērējiet pīrāgu ar sakultiem olu dzeltenumu. Kā arī ar nazi sadurstiet augšpusē, lai izvadītu tvaiku.

Cepiet pīrāgu, līdz mīkla ir zeltaini brūna (es dzeltenumam pievienoju šķipsniņu cukura, tāpēc garoza vietām kļuva nedaudz brūnāka).

Izņemiet no pannas un ļaujiet nedaudz atdzist, tad sagrieziet un pasniedziet. Taisnības labad jāsaka, ka šis pīrāgs ir vienlīdz garšīgs gan karsts, gan auksts. Lai labi garšo!