Skābā krējuma mērces - daudzpusīga bāze kulinārijas eksperimentiem

Skābais krējums ir viena no vienkāršākajām un pieejamākajām sastāvdaļām, ko var pārveidot desmitiem dažādu mērču. Tā maigā tekstūra un vieglais skābums padara to par ideālu papildinājumu dārzeņiem, gaļai, zivīm un pat ceptiem izstrādājumiem.

Atšķirībā no majonēzes vai saldā krējuma, 20% skābais krējums ēdieniem piešķir svaigumu un vieglumu, un ar pareizo garšvielu un piedevu kombināciju tas var kļūt par īstu kulinārijas šedevru.

Kāpēc skābais krējums

Skābais krējums pamatoti tiek uzskatīts par vienu no daudzpusīgākajām mērču bāzēm. Tas vienlīdz labi der gan aukstiem, gan karstiem ēdieniem un viegli sajaucas ar garšaugiem, garšvielām, ķiplokiem, sinepēm, medu un daudzām citām sastāvdaļām.

Turklāt skābā krējuma mērci var pagatavot tikai dažu minūšu laikā, un pazīstama ēdiena garša uzreiz iegūs jaunas garšas.

Atšķirībā no veikalā nopērkamajām mērcēm, skābais krējums piešķir mērcei mājīgāku un dabiskāku sajūtu, ko īpaši novērtē tie, kas savā uzturā tiecas pēc vienkāršības un dabiskuma.

Idejas skābā krējuma mērcei

Skābais krējums māksliniekam ir kā tukšs audekls: pievienojiet dažas nianses, un jūs radīsiet pilnīgi jaunu ēdienu. Šeit ir daži veidi, kā eksperimentēt.

Klasiskā ķiploku un garšaugu mērce. Vispopulārākā iespēja: skābais krējums, ķiploki, dilles vai pētersīļi un šķipsniņa sāls un piparu. Šī mērce lieliski sader ar kartupeļiem, gaļu vai grilētiem dārzeņiem.

LASI VĒL:

Pikanta sinepju un mārrutku mērce. Tiem, kam patīk pikanta garša, sajauciet skābo krējumu un sinepes, pievienojiet nedaudz mārrutku un citrona sulas. Tā lieliski sader ar aukstajiem gaļas ēdieniem un uzkodām.

Skābais krējuma mērce ar gurķi un piparmētru. Viegla un atsvaidzinoša iespēja: sarīvēts svaigs gurķis, nedaudz ķiploka un piparmētru lapas. Šī mērce atgādina grieķu tzatziki un lieliski sader ar zivi vai vistu.

Skābais krējums ar kariju un medu. Eksotiska versija: pievienojiet skābajam krējumam šķipsniņu karija pulvera un karoti medus. Tas rada neparastu salduma un garšvielu līdzsvaru, kas lieliski papildina vistas vai dārzeņu ēdienus.

Siera un skābā krējuma mērce. Sajauciet skābo krējumu ar sarīvētu cieto sieru un viegli uzsildiet katlā. Tas radīs biezu un bagātīgu mērci makaroniem vai ceptiem dārzeņiem.

Daži gatavošanas padomi

Lai mērce izdotos uzreiz, ieteicams iepriekš apgūt dažus trikus:

Izmantojiet vidēji treknu skābo krējumu (15–20%), lai mērce būtu pietiekami bieza, bet ne pārāk smaga.

Garšvielas pievienojiet pakāpeniski: skābais krējums labi uzsūc garšu, un to ir viegli pārspīlēt. Aukstajām mērcēm vislabāk ir ļaut tām nostāvēties vismaz 15–20 minūtes, lai iegūtu harmoniskāku garšu.

Ja vēlaties padarīt mērci diētiskāku, daļu skābā krējuma varat aizstāt ar dabīgo jogurtu. Skābā krējuma mērces ir vienkāršs veids, kā dažādot ikdienas ēdienkarti. Tām nav nepieciešamas sarežģītas sastāvdaļas, tās ir ātri pagatavojamas un ļauj eksperimentēt ar garšām.

 Izmēģiniet dažas variācijas, un jūs redzēsiet, ka skābais krējums nav tikai ierasta boršča piedeva, bet gan īsts glābiņš kulinārijas eksperimentiem.