
Ja esat noguris no parastajiem kāpostu tīteņiem, maltajai gaļai pievienojiet griķus rīsu vietā un pagatavojiet mērci no tomātu pastas, burkāniem un sīpoliem.
Kāpostu tīteņi ar griķiem, malto gaļu un tomātu-dārzeņu mērci ir garšīgi un sulīgi. Šī ir viena lieliska klasisko tīteņu alternatīva, kas dažādos jūsu virtuvi.
Nepieciešamās sastāvdaļas
500 g balto kāpostu
450 g maltas vistas gaļas
160 g griķu
1 sīpols
1 burkāns
2 ēdamkarotes tomātu pastas
2 ēdamkarotes ūdens
3 ēdamkarotes augu eļļas
Malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
LASI VĒL:
7 ieradumi, kas var likt jūsu viesiem justies neērti - norāda etiķetes eksperts
Kāda gaļa absolūti nav piemērota zupai - profesionāli pavāri to nekad nepievieno ēdienam
Pagatavošanas gaita
Noskalojiet griķus, pārlejiet ar verdošu ūdeni un pievienojiet sāli. Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet trīs minūtes, pēc tam nolieciet malā un nokāsiet pēc piecām minūtēm.
Noņemiet kātu no kāpostiem, vāriet kāpostus sālsūdenī, līdz tie ir mīksti, un atdaliet lapas. Nogrieziet katras lapas biezo vidusdaļu.
Nomizojiet sīpolu un burkānu. Sīki sagrieziet sīpolu un rupji sarīvējiet burkānu. Bļodā sajauciet tomātu pastu un karstu ūdeni un samaisiet.
Uzkarsējiet augu eļļu pannā, pievienojiet sīpolu un apcepiet, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Tad pievienojiet burkānus un apcepiet piecas minūtes. Pievienojiet sāli un piparus, pievienojiet tomātu pastu un ūdeni, samaisiet un vāriet uz lēnas uguns desmit minūtes.
Ievietojiet malto gaļu un griķus bļodā un samaisiet. Uz katras kāposta lapas malas uzlieciet griķu un maltās gaļas pildījumu un sarullējiet to, ielokot malas, lai ietvertu pildījumu.
Katliņa apakšā ieziediet augu eļļu un pievienojiet 2–3 kāposta lapas, tad lieciet kāpostu tīteņus un pārlejiet ar tomātu un dārzeņu mērci.
Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus un vāriet uz lēnas uguns 40 minūtes uz vidējas uguns, pārklātu ar vāku. Tas arī viss – atliek tik izbaudīt šo patiesi gardo ēdienu.