Ar krējumu pildītas profiteroles - izsmalcināta deserta recepte mājas apstākļos

Vai vēlaties pārsteigt savus viesus ar smalkiem desertiem bez liekas piepūles? Šī perfekto profiterolu recepte ar gaisīgu mīklu un gardu krēmu palīdzēs jums pagatavot šos mazos konditorejas šedevrus tieši jūsu virtuvē.

Ar šo lielisko recepti dalījās kulinārijas blogers Alekss Mila savā Instagram lapu. Viņa sekotāji, izmēģinājuši šo recepti, izteici virkni pozitīvu atsauksmju. Izmēģiniet arī jūs, un ieprieciniet sevi un savus tuviniekus ar šo gardumu.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Ūdens - 125 ml

Sviests vai margarīns - 50 g

Milti - 75 g

Olas – 2 līdz 3

Sastāvdaļas pildījumam

Maskarpone - 250 g

Saldais krējums (30-33%) - 70 g

Pūdercukurs - 70 g

Vaniļas cukurs - 10 g

Šokolāde un rieksti pārkaisīšanai

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Katliņā ielejiet ūdeni, pievienojiet sviestu un izkausējiet. Kad tas sāk vārīties, pievienojiet miltus un maisiet 2 līdz 3 minūtes. Noņemiet no uguns un turpiniet maisīt ar karoti, līdz mīkla ir gluda un bez kunkuļiem.

Ļaujiet mīklai atdzist un pa vienai iemaisiet olas. Var izmantot lāpstiņu vai mikseri. Tev būs nepieciešamas apmēram 3 olas — mīklas konsistencei jābūt ne pārāk biezai, ne pārāk šķidrai.

Pārliec mīklu konditorejas maisiņā un izspied tās uz cepamās plāts — labi derēs cepšanas paklājiņš vai cepampapīrs. Atstāj nedaudz atstarpes starp profiterolēm, jo ​​cepšanas laikā tās dubultosies.

Cep 200°C (400°F) temperatūrā 12–15 minūtes, pēc tam samazini temperatūru līdz 180°C (350°F) un cep vēl 15–20 minūtes.

Pildījumam ar mikseri sakuļ maskarpones sieru, saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Ar nazi izveido profiteroļu apakšā caurumu un piepildi tos ar pildījumu. Var pārliet ar izkausētu šokolādi un pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem.