
Austrumu pavāri ir atklājuši vienkāršu noslēpumu, kas padara rīsu vārīšanas procesu vieglu un garantēti veiksmīgu. Tādu, ka rīsi sanāk patīkami drupeni un nelīp kopā.
Atslēga slēpjas nevis konkrētā rīsu šķirnē, bet gan pareizā sagatavošanā. Rīsu graudus rūpīgi noskalo aukstā ūdenī, līdz tie kļūst pilnīgi dzidri — tas noņem lieko cieti, kas padara rīsus lipīgus un kunkuļainus. Pēc skalošanas rīsus 30–40 minūtes iemērc tīrā, aukstā ūdenī.
Mērcēšana palīdz graudiem vienmērīgi uzkarst gatavošanas laikā un saglabāt savu formu. Tie absorbē pareizo ūdens daudzumu, kļūstot stingri un elastīgi, un tajā pašā laikā tie nelīp kopā.
Ēdiena gatavošanai vislabāk ir izmantot biezsienu katliņu ar cieši pieguļošu vāku, lai nodrošinātu vienmērīgu uzsilšanu. Pēc mērcēšanas ūdens un rīsu attiecībai jābūt aptuveni 1:1,5, jo graudi jau ir uzsūkuši daļu šķidruma.
LASI VĒL:
Sīpoli pūst uzglabāšanas laikā - kļūda, ko pieļauj 90% dārznieku
Kijevas torte – perfekts deserts svētkiem no ukraiņu virtuves
Uzkarsē rīsus līdz vārīšanās temperatūrai uz lielas uguns, pēc tam samazina siltumu līdz minimumam un vāra uz lēnas uguns 12–15 minūtes. Pēc plīts izslēgšanas atstāj vāku uzliktu vēl 10–15 minūtes, ļaujot rīsiem pabeigt gatavoties atlikušajā siltumā.
Austrumu pavāri gatavošanas laikā nekad nemaisa rīsus, lai nesabojātu to struktūru. Gatavs ēdiens tiek viegli uzirdināts ar dakšiņu, atdalot graudus ar maigām kustībām.
Šī metode ir piemērota lielākajai daļai rīsu veidu un neprasa īpašu aprīkojumu. Vienkāršu pagatavošanas un gatavošanas noteikumu ievērošana garantē perfektus rezultātus katru reizi.
Kad būsiet apguvis šo tehniku, jums vairs nekad nebūs jāuztraucas par lipīgiem vai pārgatavotiem rīsiem. Šis austrumu noslēpums paver jaunus apvāršņus kulinārijā un padara rīsu gatavošanu par patiesu baudu.