
Gulašs ir ēdiens, ko mīl daudzās pasaules valstīs. Aromātiskā mērce, maigā gaļa un garšvielu kombinācija padara to ideāli piemērotu gan ģimenes vakariņām, gan svētku svinībām. Tomēr pavāri bieži saskaras ar problēmu, ka mērce ir pārāk šķidra un grūti sabiezināma.
Parasti tiek izmantoti milti vai tomātu pasta, taču ir vēl viens produkts, kas darbojas tikpat labi un pat piešķir ēdienam patīkamu garšu. Tā ir vienkāršākā kartupeļu ciete. Par to raksta resurss "Good News".
Sulīga ēdiena noslēpums sākas ar augstas kvalitātes gaļas gabalu. No liellopu gaļas der fileja, plecs vai kakls. Bet vismīkstākais gulašs ir no cūkgaļas. Te vislabāk der fileja vai kakls ar plānām tauku kārtām. Pirms gatavošanas gaļa ir jāattīra no visām membrānām un skrimšļiem.
Kā pagatavot biezu un gardu gulašu bez miltiem un tomātu pastas
Vispirms gaļu apbrūniniet uz lielas uguns 3–5 minūtes, lai to noslēgtu un saglabātu sulu. Sautēšanai izmantojiet biezu sienu pannu — ideāli piemērots ir čuguna katls vai sautēšanas panna.
Ja pievienojat dārzeņus, piemēram, burkānus, sīpolus vai papriku, izmantojiet tādu pašu daudzumu kā gaļai.
Lai sabiezinātu mērci, izšķīdiniet tējkaroti cietes aukstā ūdenī un pakāpeniski iemaisiet to gulašā. Ja mērce nav pietiekami bieza, pievienojiet vēl pusi tējkarotes, iepriekš izšķīdinot to ūdenī.
LASI VĒL:
Klasiska gulaša recepte ar biezu mērci
Sastāvdaļas:
1 kg liellopa gaļas
2 sīpoli
2 burkāni
4-5 ēdamkarotes tomātu pastas (pēc izvēles)
aršvielas, sāls — pēc garšas
1 tējkarote cietes
Augu eļļa
Pagatavošanas gaita
Sagrieziet gaļu 15–25 g kubiņos un pievienojiet piparus. Ātri apcepiet gabaliņus līdz zeltaini brūnai krāsai un pārlieciet katliņā.
Cepšanas pannā apcepiet sīpolu un burkānu līdz zeltaini brūnai krāsai. Pievienojiet tomātu pastu, ja vēlaties, pārlejiet nedaudz ūdens un pievienojiet dārzeņus gaļai.
Ielejiet pietiekami daudz ūdens, lai gandrīz pārklātu gaļu, un pievienojiet garšvielas. Vāriet uz lēnas uguns 1–1,5 stundas.
Desmit minūtes pirms vārīšanas beigām izšķīdiniet cieti aukstā ūdenī un pakāpeniski pievienojiet to gulašam, nepārtraukti maisot. Rezultātā iegūsiet maigu gaļu un biezu, aromātisku mērci bez miltu izmantošanas.