Cik ilgi vārīt olas, lai iegūtu perfektu rezultātu – atklāts precīzs laiks

Olu perfekta vārīšana var būt sarežģīta: vairums mēģinājumu parasti beidzas ar nepietiekami pagatavotiem baltumiem vai pārāk pagatavotiem dzeltenumiem. Tomēr, pareizi gatavojot, var iegūt olas ar maigu un bagātīgu garšu, raksta Leravi.

Ir atzīmēts, ka gan baltumu, gan dzeltenumu tekstūru tieši ietekmē gatavošanas laiks. Pārāk īsa gatavošana noved pie nedaudz šķidriem baltumiem un ļoti šķidriem dzeltenumiem, savukārt pārgatavošana noved pie sausiem dzeltenumiem un gumijotiem baltumiem.

Tomēr, ja izvēlēsieties pareizo laiku, jūsu olām būs stingri baltumi ar perfektu dzeltenuma konsistenci. Labāk ir precīzi zināt, cik ilgi tās gatavot, nevis minēt. Publikācijā ir paskaidrots, cik ilgi gatavot šķidras, vidēji cieti vārītas un cieti vārītas olas.

Šķidras olas jāvāra 4–6 minūtes. Tādā veidā baltumi ir pilnībā sacietējuši, bet paliek mīksti, un dzeltenums ir šķidrs.

SAITE UZ RAKSTU: 17 gados puika apprecējas ar 52-gadīgu sievieti. Noskaidroju viņu likteni un es samulsu

Vidēji vārītas olas vārās 7–9 minūtes. To dzeltenumiem ir krēmīga, maiga tekstūra, bet tie nav pilnībā sacietējuši. Tomēr, ja vēlaties cieti vārītas olas, vāriet tās 10–12 minūtes. Tas nodrošina, ka dzeltenumi ir stingri, bet ne krītaini.

Tāpat nevāriet olas ilgāk par 12 minūtēm, jo ​​tajās esošais dzelzs un sērs sāk reaģēt, pārvēršot tās blāvā zaļgani pelēkā krāsā — nepievilcīgā izskatā.

Soli pa solim instrukcijas perfekti vārītu olu pagatavošanai

Izvēlieties olas, kas nav pavisam svaigas (tikko dētas) — tās ir vieglāk mizot.

Ievietojiet tās katliņā un pārlejiet ar aukstu ūdeni, apmēram 2 cm virs olām.

LASI VĒL:

Uz vidējas uguns uzkarsējiet ūdeni līdz lēnai vārīšanās temperatūrai. Tūlīt pēc ūdens vārīšanās sāciet sekot līdzi laikam: atkarībā no tā, kādas olas vēlaties, vāriet tās 4–6 minūtes (šķidrām olām), 7–9 minūtes (vidēji biezām olām) vai 10–12 minūtes (biezām olām).

Tiklīdz laiks ir beidzies, ātri pārvietojiet olas uz 5–10 minūtēm ledusaukstā ūdenī. Tas apturēs gatavošanas procesu un atvieglos mizošanu.

Kļūdas, no kurām jāizvairās, vārot olas

Izvairieties likt olas karstā ūdenī, lai novērstu plaisāšanu un nevienmērīgu izvārīšanos.

Neizlaidiet cieti vārītu olu pārliešanu ledusaukstā ūdenī, pretējā gadījumā tās tiks pārvārītas.

Neminiet gatavošanas laiku; izmēriet to precīzi, lai sasniegtu vēlamo olas konsistenci.