
Akniņas ir gards subprodukts, kuru var pagatavot vairākos veidos. Tomēr reizēm tās ir rūgtas un diezgan stingras. Lai to labotu, ir svarīgi pirms gatavošanas akniņas pareizi iemarinēt, jo tas atrisinās abas problēmas.
Unikāls veids, kā pagatavot vistas aknas, ir marinēt tās cepamajā sodā. Ēdiens sanāk ļoti maigs, pateicoties cepamajai sodai, un aromātisks, pateicoties bagātīgajam sīpolu daudzumam.
Jums būs nepieciešamas pavisam vienkāršas un pieejams sastāvdaļas - aknas, sīpols, cepamā soda, cukurs un ķiploks, kā arī vēl dažas ierastas sastāvdaļas. Un pats pagatavošanas process ir ātrs un vienkāršs.
Nepieciešamās sastāvdaļas
500 g vistas aknu
2 sīpoli
2 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote kviešu miltu
1 tējkarote cepamās sodas
1 tējkarote cukura
1 tējkarote sāls
Augu eļļa
Malti melnie pipari pēc garšas
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Noskalojiet vistas akniņas, nogrieziet visas vēnas vai vadus, vai plēves. Pievienojiet cepamo sodu, samaisiet un ļaujiet nostāvēties istabas temperatūrā 15 līdz 20 minūtes.
Nomizojiet sīpolu un ķiploku. Sagrieziet sīpolu pusgredzenos un izspiediet ķiploku caur ķiploku spiedi. Cepšanas pannā ar augu eļļu apcepiet sīpolu uz vidējas uguns, līdz tas ir mīksts. Pievienojiet sāli un cukuru, samaisiet un apcepiet līdz zeltaini brūnai krāsai. Pārlieciet uz šķīvja.
Noskalojiet vistas akniņas zem tekoša ūdens, nosusiniet ar papīra dvieli, sagrieziet lielos gabalos un apkaisiet ar miltiem.
Sagatavotās akniņas lieciet pannā, kur cepti sīpoli, pievienojiet arī vienu ēdamkaroti augu eļļas. Visu apcepiet uz vidējas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai. Tad pievienojiet apceptos sīpolus, ķiplokus un maltus melnos piparus, samaisiet un sautējies uz lēnas uguns, zem vāka, piecas minūtes.
Šis būs gards ēdiens, kuru var viegli pasniegt kopā ar kartupeļu biezeni, griķiem vai pat ar salātiem. Izmēģiniet un izbaudiet šo gardo ēdienu.