
Ja jums garšo rieksti, jūs, iespējams, domājat, kā tos pareizi uzglabāt. Izrādās, ka daudzi cilvēki tos uzglabā saldētavā, lai ilgāk saglabātu svaigumu. Tomēr Parade pētīja, vai saldētava patiešām ir labākā vieta pistāciju, zemesriekstu un citu riekstu uzglabāšanai un vai tie patiešām var sabojāties.
Vai rieksti bojājas
Eksperti apgalvo, ka diemžēl rieksti bojājas. Konkrēti, pēc ražas novākšanas tiem draud trīs galvenie draudi: skābeklis, karstums un gaisma.
"Lielākais risks ir skābekļa iedarbība, tāpēc pistācijas jāuzglabā hermētiskā traukā. Riekstiem kopumā ir augsts eļļas saturs, tāpēc, ja tie tiek pakļauti augstai temperatūrai vai mitrumam, tie sabojāsies ātrāk," intervijā Parade skaidroja riekstu eksperts un pistāciju audzētājs Džozefs Setons.
Kā uzglabāt riekstus
Daudzi cilvēki uzskata, ka saldētava ir labākā iespēja riekstu ilgstošai uzglabāšanai, taču Setons patiesībā neiesaka to darīt.
"Mēs iesakām riekstus uzglabāt ledusskapī, nevis saldētavā, jo sasaldēšana laika gaitā var izraisīt sala bojājumus," brīdināja lauksaimnieks.
Ja riekstus uzglabājat vairākus mēnešus, ledusskapis ir drošāka izvēle nekā saldētava.
LASI VĒL:
Cepamajā sodā marinētas vistas aknas - maiga un aromātiska ēdiena recepte
Kā balināt balto veļu mājās - pievienojiet veļas mašīnai šos 3 produktus un veļa mirdzēs
Pēc eksperta teiktā, iepakojums ir tikpat svarīgs kā uzglabāšanas vieta, taču vissvarīgākais ir pasargāt riekstus no mitruma un gaisa.
"Lielākā kļūda, ko mēs redzam, ir tā, ka cilvēki atstāj pistācijas vai citus riekstus atvērtus. Tie jāuzglabā hermētiskā traukā," uzsvēra Setons.
Zemnieks piebilda, ka dažādiem riekstu veidiem nav nepieciešami atšķirīgi uzglabāšanas apstākļi. Mandelēm, valriekstiem, pekanriekstiem un pistācijām ir jāievēro vieni un tie paši noteikumi: hermētiski trauki un stabila temperatūra.
Cik ilgi var uzglabāt riekstus
"Pistācijas var uzglabāt 18 mēnešus vai ilgāk, ja tās uzglabā noslēgtā traukā vai iepakojumā istabas temperatūrā," apliecināja Setons.
Tāpēc, ja jūsu virtuve ir vēsa un sausa, riekstus var labi uzglabāt plauktā, un to uzglabāšana ledusskapī slēgtā traukā vēl vairāk pagarinās to svaigumu. Bet neatstājiet riekstus atklātā traukā, jo tad tie ātrāk bojājas.