
Cepti kartupeļi ir iecienīts ēdiens miljoniem cilvēku visā pasaulē. Taču, lai iegūtu patiesi perfektus ceptus kartupeļus — mīkstus iekšpusē un gardus kraukšķīgus no ārpuses —, ir nepieciešamas ne tikai pareizās šķēles un pareizā cepšanas temperatūra, bet arī pareizā augu eļļa.
Tieši eļļa ir atbildīga par ēdiena garšu, aromātu, tekstūru un uzturvērtību. Tāpēc šajā rakstā mēs paskaidrosim, kādi augu eļļas veidi ir vislabākie kartupeļu cepšanai.
Rafinēta saulespuķu eļļa vienmērīgai cepšanai
Šī iespēja ir pazīstama ikvienam, kas cep kartupeļus. Šai eļļai nav izteiktas smaržas, tā iztur augstu temperatūru un veido vienmērīgu zeltainu garoziņu. Ir svarīgi izmantot tikai rafinētu eļļu, jo nerafinēta eļļa ir ļoti dūmakaina un piešķir rūgtu garšu.
Kukurūzas eļļa vieglai un maigai garšai
Ja vēlaties, lai kartupeļi nekļūtu pārāk taukaini, izmēģiniet kukurūzas eļļu. Tā ir viegla, satur daudz E vitamīna un piešķir kartupeļiem patīkamu zeltainu krāsu. Šķēles ir maigas iekšpusē un kraukšķīgas un aromātiskas no ārpuses.
LASI VĒL:
Zemesriekstu eļļa delikātai garšai
Daudzi restorāni kartupeļu cepšanai izmanto zemesriekstu eļļu. Tā var izturēt ļoti augstu temperatūru, nemaina garšu un veido plānu, bet stingru, kraukšķīgu garoziņu. Tai ir arī viegla riekstu pēcgarša, kas ēdienam piešķir īpašu garšu.
Olīveļļa – fiziskajai labsajūtai un garšai
Lai gan olīveļļa tiek uzskatīta par dārgāku, tā ir ideāli piemērota tiem, kas meklē veselīgāku ēdiena versiju. Izmantojiet rafinētu eļļu, jo auksti spiesta eļļa ātri piedeg un ir piemērota tikai salātiem. Pareizi pagatavoti kartupeļi ir aromātiski un neticami garšīgi, taču nav pārāk smagi.
Ņemiet vērā šos padomus, izvēlieties īsto eļļu un baudīt gardus un kraukšķīgus kartupelīšus.