
Kāpostu tīteņi tradicionāli tiek uzskatīti par vienu no iecienītākajiem ēdieniem mūsu reģiona virtuvē. Tie ieņem goda vietu uz svētku galda un bieži tiek gatavoti darba dienās, apvienojot vienkāršību un sātīgumu.
Šī ēdiena pamatā ir kāpostu lapas, kurās ietīta malta gaļa un rīsi. Tāpēc pareiza kāpostu sagatavošana ir ļoti svarīga - lapām jābūt mīkstām, elastīgām un ietinot tās nedrīkst plaisāt.
Lielākā daļa mājas pavāru ir pieraduši vārīt kāpostus, lai tos pagatavotu kāpostu tīteņiem. Tomēr šī metode ir laikietilpīga, prasa lielu katlu un ne vienmēr dod perfektus rezultātus.
Kā pagatavot kāpostus kāpostu tīteņiem
Kulinārijas blogeris Aleksandrs Ogorodņiks piedāvāja vienkāršu alternatīvu, kas var ietaupīt laiku un ievērojami vienkāršot gatavošanas procesu. Savā video viņš demonstrēja, kā mīkstināt kāpostu lapas tikai desmit minūtēs, izmantojot parastu mikroviļņu krāsni. Nav nepieciešams likt ūdeni uz plīts, uzraudzīt vārīšanās procesu vai uztraukties par lapu pārvārīšanu.
LASI VĒL:
Vispirms izņemiet kāposta serdi — šis solis padara lapas elastīgākas un ļauj siltumam ātrāk iekļūt ādā. Pēc tam ievietojiet kāpostu parastā plastmasas maisiņā un cieši ietiniet to. Kāposta galviņu uzsildiet mikroviļņu krāsnī.
Pēc dažām minūtēm siltās lapas sāk atdalīties un mīkstināties, un pēc desmit līdz piecpadsmit minūtēm kāposts ir gatavs lietošanai.
Pēc šefpavāra teiktā, šai metodei ir vairākas priekšrocības. Pirmkārt, tā ir ievērojami ātrāka nekā tradicionālā vārīšana. Otrkārt, tai nav nepieciešams daudz virtuves piederumu vai ūdens, kas ir īpaši ērti tiem, kas gatavo nelielas porcijas.
Treškārt, lapas saglabā savu dabisko garšu un nezaudē uzturvielas, kā tas notiek ilgstošas vārīšanas laikā. Rezultātā jūs iegūstat pilnīgi elastīgas un viegli veidojamas kāposta lapas, kas viegli saritinās un gatavošanas laikā neplīst.
Vienlaikus ir svarīgi atzīmēt, ka šī metode prasa piesardzību. Ne visas mikroviļņu krāsnis vienmērīgi uzsilda ēdienu, tāpēc dažreiz dažas lapas var būt mīkstākas, bet citas paliek nedaudz cietas. Šādos gadījumos šefpavāri iesaka atstāt kāpostu cepeškrāsnī vēl dažas minūtes. Ir svarīgi arī maisiņu kārtīgi noslēgt: tam jāuztur siltums un mitrums.