
Ievārījumu veidi ir neskaitāmi, un katrai saimniecei ir savs iecienītais. Bet viens no populārākjiem rudens produktiem ir ķirbis. Tieši tāpēc piedāvājam recepti gardam ķirbju ievārījumam ar maigām citrusaugļu notīm.
Ķirbis ir plaši izplatīts visā pasaulē. Ķirbju ēdieni ieņem godpilnu vietu kulinārijā, jo tiem piemīt daudzas noderīgas īpašības. Ķirbju receptes pie mums nonākušas kopš seniem laikiem, un dažādus ķirbju ēdienus gatavo vārot, cepot, pildot, taisot zupas, kompotus, salātus, pīrāgus, un neaizmirsīsim par marinēšanu. Kāpēc gan nepagatvot arī ķirbju ievārījumu.
Sēklām, ziediem, mīkstumam un kātiem piemīt ārstnieciskas īpašības. Ķirbju sēklas satur taukskābes, olbaltumvielas, fitosterīnus, sveķus, organiskās skābes, C, Bi vitamīnus, karotīnu.
Ķirbju mīkstums satur lielu daudzumu šķiedrvielu un dažādus augu cukurus, kalcija sāļus, kāliju, magniju, dzelzi, kā arī mikroelementus - varu, kobaltu, fosforu, C, B1, B2, B5, E, A, PP vitamīnus.
Piedāvājam lielisku ķirbju ievārījuma pagatavošanas recepti, kas ļaus maksimāli saglabāt visus ķirbī esošos derīgos mikroelementus un vitamīnus.
Ķirbju ievārījumam jums būs nepieciešams
Ķirbju mīkstums - 2 kg
Apelsīns - 2 gabali
Citrons - 2 gabali
Cukurs - 1,7 kg
LASI VĒL:
Ievārījuma pagatavošanas gaita – soli pa solim
1. Jums jāņem ķirbis, citroni, apelsīni un kārtīgi jānomazgā, tad jānomizo un jāiztīra visas sēklas.
2. Visus nomizotos produktus izlaidiet caur gaļas mašīnu. Ja tādas nav pieejams, tad varat izmantot blenderi.
3. Pievienojiet cukuru un visu ļoti rūpīgi samaisiet. Maisiet pietiekami ilgi, lai cukurs varētu pēc iespējas ātrāk izšķīst.
4. Pēc tam ievārījumam jāļauj ievilkties, līdz viss tajā esošais cukurs ir izšķīdis.
5. Ievietojiet ievārījumu iepriekš sagatavotās tīrās burkās un novietojiet ķirbju ievārījumu aukstumā, vislabāk ledusskapī.
Tieši tik vienkārši – nekādas sterilizācijas un vārīšanas! Produkti ir saglabāti maksimāli neapstrādāti. Ja jūsu bērniem nepatīk ēst ķirbi parastos ēdienos, tad viņi šo ievārījumu ēdīs ar lielu prieku.