Kā pagatavot perfektus frī kartupeļus - kāpēc tie nav kraukšķīgi un kā to labot

Kraukšķīgu frī kartupeļu ar mīkstu vidu pagatavošana var šķist biedējošs uzdevums tiem, kas nezina dažus svarīgus noteikumus. Visbiežāk neveiksmes rodas bieži pieļautu kļūdu dēļ, kuras ir viegli labot. Mēs jums pastāstīsim, ko nedarīt, lai frī kartupeļi būtu kraukšķīgi.

Galvenie iemesli, kāpēc frī kartupeļi nav kraukšķīgi

Starp iemesliem, kāpēc frī kartupeļi nav tādi, kādiem tiem vajadzētu būt, ir liekais cietes un mitruma daudzums, kā arī nepareiza eļļas temperatūra.

Galvenais iemesls, kāpēc frī kartupeļi ir mīksti, ir atlikušā ciete un ūdens uz kartupeļu gabaliņu virsmas. Tāpēc pēc sagriešanas kartupeļi rūpīgi jānoskalo aukstā ūdenī, līdz ūdens kļūst pilnīgi dzidrs. Tas palīdz noņemt lieko cieti.

Pēc tam noteikti nosusiniet šķēles ar papīra dvieli. Jebkurš atlikušais mitrums pārvēršas tvaikā, kas mīkstina kartupeļus, neļaujot tiem veidoties kraukšķīgai garoziņai.

LASI VĒL:

Ja eļļa nav pietiekami karsta, kartupeļi uzsūks eļļu kā sūklis un kļūs taukaini un mīksti. Ir svarīgi uzturēt augstu temperatūru, lai kartupeļi uzreiz veidotos zeltaini brūna garoziņa.

Profesionāli padomi frī kartupeļu cepšanai

Pareizo kartupeļu izvēle: Ne visas kartupeļu šķirnes ir piemērotas frī kartupeļu cepšanai. Labāk izvēlēties tās, kurām ir augsts cietes saturs un zems cukura saturs. Vislabāk ir izmantot kartupeļu šķirnes ar drupanu struktūru, kas nodrošina gaisīgu vidu un kraukšķīgu ārpusi.

Izmērs un daudzums: Lai kartupeļi vienmērīgi ceptos, sagrieziet šķēles vienādā biezumā. Ir svarīgi arī nepārpildīt pannu vai fritieri. Ja kartupeļu būs pārāk daudz, eļļas temperatūra strauji pazemināsies, un tie neizcepsies pareizi.

Divkāršās cepšanas metode: Daudzi pavāri izmanto divkāršās cepšanas tehniku, kas garantē perfektu rezultātu. Vispirms kartupeļus cep mērenā temperatūrā, līdz tie iekšpusē kļūst mīksti. Pēc tam tos izņem, ļauj eļļai atkal uzkarst un atkal cep, bet augstā temperatūrā, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi. Tas ļauj sasniegt vēlamo tekstūru kontrastu.

Ievērojot šos vienkāršos, bet svarīgos noteikumus, tas frī kartupeļu gatavošanu no riskanta biznesa pārvērtīs par garantētiem panākumiem.