Manam vectēvam bija visvienkāršākā recepte, bet mazsālīti gurķi sanāca viskraukšķīgākie

Dārzu īpašnieki un saimnieces, marinējot gurķus, pastāvīgi saskaras ar dažādām problēmām. Visgrūtākais šajā sarežģītajā uzdevumā ir iegūt īsto zaļumu daudzumu, kas nepieciešami, lai gurķi iegūtu atbilstošu izskatu, garšu un kvalitāti. Tomēr grūtības ar to nebeidzas. Lai gurķis būtu kraukšķīgs, tas ir arī pareizi jāapstrādā.

Manas vectēvs nebija nekāds konditors, un arī virtuvē viņš bieži nesaimniekoja. Bet mazsālīti gurķi bija viņa “kroņa numurs”, kas sanāca izcili. Tik kraukšķīgus gurķus nekur citu neesmu ēdusi.

Kas jums būs nepieciešams

1 kg īsaugļu gurķu

1 čili pipari (pēc izvēles)

1-2 jāņogu un aveņu lapas

1-2 ķiršu un zemeņu lapas

1 ķiploks

1lauru lapa

3 piparu graudi,

Cukurs un sāls

Svaigi zaļumi (dilles, pētersīļi u.c.) pēc izvēles

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Tātad, sagatavojot visu nepieciešamo darbam ar gurķiem, varat sākt pašu gatavošanas procedūru. Vispirms rūpīgi nomazgājam katru gurķi un pēc tam atstājam tos apmēram 2–4 stundas aukstā ūdenī.

Pirmā procedūra būtībā ir vissvarīgākā, jo no tās lielā mērā būs atkarīgs, vai mazsālīti gurķi būs kraukšķīgi, vai nē.

Tikai tad, kad viss iepriekš aprakstītais ir izdarīts, sākam nogriezt gurķu galus. Cik daudz griezt, ir katra paša izvēle.

Sagatavojiet lapas marinēšanai. Noteikti samitriniet tās ar siltu ūdeni. Kā trauku izvēlieties burku vai katliņu. Izvēloties trauku, galvenais ir ņemt vērā, ka visam jāietilpst - ieskaitot presi, kas atradīsies virsū. Garšvielas un puse no izmantotajām lapām nonāk trauka pašā apakšā.

Tālāk liekam gurķus. Sadalām tos pēc iespējas vienmērīgāk. Virsū liekam vēl vienu lapu kārtu, ieskaitot dilles, piparus un pētersīļus. Vienlaikus uzvārām ūdeni. Kad tas sasniedz 100 grādus, katliņā pievienojam cukuru un sāli ar proporciju 2 ēdamkarotes uz litru.

Atlicis pavisam maz. Samaisiet sālījumu un ielejiet to traukā ar gurķiem. Ir jāpārliecinās, ka visi gurķi ir iegremdēti ūdenī. Atstājiet trauku mierā uz vienu dienu. Neaizmirstiet uzlikt pa virsu gurķiem “presi”. Piemēram, pārklājat trauku ar lielāku šķīvi vai dēlīti un uzlieciet pa virsu ko citu.

 Pēc 24 stundām ar dakšiņu pārbaudiet, vai gurķi ir pietiekami sālīti. Ja nē, atstājiet uz vēl vienu dienu. Gala rezultātā iegūsiet ļoti kraukšķīgus gurķus.