Ar ko aizstāt olas - 5 iespējas, ko pievienot pīrāgu mīklai

Kad ledusskapis ir tukšs un vēlme cept pīrāgu nepazūd, jāmeklē alternatīva. Un izrādās, ka olas nav vienīgais ceļš uz gaisīgu un ideālu mīklu.

Daudzi produkti var pildīt vienu un to pašu funkciju, saglabājot mīklas struktūru un garšu. Galvenais ir zināt, kā un kādā receptē tos izmantot.

Viens no populārākajiem aizstājējiem ir banānu biezenis, norāda pieredzes bagāti konditori. Tas piešķir mīklai viskozitāti un nelielu saldumu. Šajā gadījumā var nākties samazināt cukura patēriņu.

Arī ābolu biezenis labi der, īpaši smalkmaizītēs un kēksiņos. Tas saglabā mitrumu un palīdz mīklai uzrūgt.

Lai iegūtu neitrālu garšu, izmantojiet jogurtu vai kefīru. Tie nodrošina skābumu, kas nepieciešams reakcijai ar sodu.

Vegāni bieži izmanto linsēklu miltus, kas sajaukti ar ūdeni. Maisījums veido želejveida masu, kas līdzīga olu baltumam.

Varat izmantot arī cepamo pulveri ar etiķi, ja recepte prasa gaisīgumu. Tas jo īpaši attiecas uz kēksiņiem vai pīrāgiem.

LASI VĒL:

Ir svarīgi ņemt vērā, ka aizstāšana ietekmē garšu un tekstūru. Tāpēc ir vērts izvēlēties variantu atkarībā no cepšanas veida.

Daži konditori izmanto ķirbju biezeni vai pat vārītus burkānus. Šīs sastāvdaļas ir piemērotas blīviem desertiem.

Ja mīklai nepieciešama īpaša un daudz stingrāka struktūra, var pievienot nedaudz cietes. Tas palīdz saglabāt formu un novērš mīklas drupšanu.

Katram no variantiem ir savas īpašības, taču tie visi ir pārbaudīti praksē. Un pat bez olām var iegūt pienācīgu rezultātu.

Kad pīrāgu mīkla uzrūgst un cepšanas laikā garoza apbrūnē, kļūst skaidrs, ka ierobežojumi pastāv tikai galvā. Konditoreja mīl eksperimentus, tāpēc droši esiet radoši un izmēģiniet dažādus variantus.