
Nav noslēpums, ka vistas gaļa ir garda, bet to pagatavot nav viegli, jo tā bieži paliek sausa. Noskaidrosim, kā pagatavot vistas fileju, lai tā vienmēr ir sulīga, viegli sagremojama un noteikti garšīga.
Protams, lai jūsu fileja izdotos sulīga, jums jāievēro noteikta recepte un papildus jāzina dažas nianses. Ja ļausiet visam notikt "pašam" (vienkārši iemetiet gaļas gabalu pannā un gaidiet rezultātu), tad fileja var izrādīties sīksta un pāržāvēta. Tāpēc ir obligāti jāuzrauga jebkura ēdiena gatavošanas process.
Ir ļoti vienkārša recepte, kas palīdzēs jums iegūt sulīgu vistas fileju. Mēs visu darīsim, pamatojoties uz kilogramu filejas. Mēs tās uzmanīgi sagriežam mazos gabaliņos, tad šos gabaliņus apkaisām ar sāli un sajaucam ar cepamo sodu un cieti. Jums vajadzēs ņemt tējkaroti no šīm pēdējām divām sastāvdaļām.
Tālāk jums būs nepieciešama citrona sula (viena citrona), izspiediet to un labi aplaistiet mūsu filejas gabaliņus ar šo sulu. Pēc šādas citrona apstrādes ļaujiet gabaliņiem nostāvēties apmēram 15 minūtes.
Pēc tik īsa laika apviļājiet gabaliņus miltos un apcepiet tos kā parasti. Vislabāk to darīt augu eļļā. Cepot šos vistas filejas gabaliņus, tie lēnām uzbriest, un galu galā tie izrādīsies sulīgi un ļoti garšīgi.
Trīs veidi, kā padarīt vistas fileju sulīgu
Sojas mērce
Sojas mērce ir lielisks palīgs, lai padarītu vistas filejas sulīgas. To panāk pavisam vienkārši, vienkārši iemērcot gaļu šādā mērcē. Protams, nevajadzētu mērcēt veselas krūtiņas mērcē, vienmēr labāk tās sagriezt - labākais variants ir sagriezt šo vistas daļu 4 gabalos vai, ja vēlaties lielākus gabalus, tad 2 gabalos.
Kopumā kopējais laiks, ko krūtiņas gabaliņi pavada mērcē, ir 5 minūtes, iespējams pat 10. Tajā pašā laikā gaļai nevajadzētu vienkārši gulēt, tā ir jāmaisa. Ja jums ir nepieciešama visa krūtiņa, tad tā būs jāmērcē divreiz ilgāk. Kad izņemat krūtiņu no marinādes, tā ir jūsu "radošuma brīvība" tādā nozīmē, ka tikai jūsu gaume nosaka, cik daudz garšvielu un ķiploku tai pievienot.
LASI VĒL:
Pēc garšvielām krūtiņu var cept vai sautēt. Mēs šeit nepieminējām sāli, bet tas nav nepieciešams, jo pēc sojas mērces krūtiņa jau būs pārklāta ar nelielu garoziņu, un vēlāk gatavošanas procesā šī garoziņa piešķirs nedaudz sāļu garšu.
Vistas fileja ar citronu
Vēl viena iespēja ir izmantot citu produktu, kas var piešķirt vistas krūtiņai maigumu - citronu. No tā var pagatavot vienkāršu marinādi. Pēc garšas atkal var ņemt citronu divām vistas krūtiņām - pusi vai veselu citronu.
Papildus citronam pievienojam arī gandrīz obligātas sastāvdaļas visām marinādēm, pāris ķiploku galviņas, kā arī sāli un nedaudz piparu. Var pievienot arī sīpolus, un būtu jauki pievienot arī dažus zaļumus.
Šo sastāvdaļu daudzumu atkal nosaka jūsu gaume. Vista, kā parasti, tiek sagriezta gatavošanai ērtos gabaliņos. Tā būs jāsālī, jāapkaisa ar pipariem un pēc šīs apstrādes jāievieto krūtiņas gabaliņi jebkurā dziļā šķīvī.
Tālāk mēs piešķiram marinādei pēdējo pieskārienu, tas ir, apkaisām krūtiņas gabaliņus ar zaļumiem un ķiplokiem (varat tos smalki sagriezt vai vienkārši sarīvēt).
Virsū vajadzēs uzlikt arī citronu, kuru vispirms vajadzēs sagriezt vairākās šķēlēs. Tas arī viss, tagad pārklājam krūtiņu ar citu šķīvi, ļaujam visam nostāvēties, lai vista izdala sulu. Gaļai šādi jānostāvas vismaz 30 minūtes.
Vistas fileja cepškrāsnī ar apelsīniem
Ja vēlaties, sulīgas vistas filejas varat pagatavot nevis pannā, bet gan cepeškrāsnī. Mēs cepam filejas kā parasti, tas ir, sagriežam tās gabaliņos un pēc tam liekam uz cepšanas paplātes. Vispirms cepšanas paplāte jāieziež ar sviestu, un kārtai jābūt diezgan plānai.
Tālāk mēs sākam gatavot ēstgribu rosinošu pildījumu šim ēdienam. Ņemam 4 olas, no kurām mums vajag tikai baltumus, un labi saputojam šos baltumus, tas ir, vajadzētu veidoties labām putām.
Tad šai gaisīgajai masai pievienojam citrona sulu (tikai tējkaroti) un nedaudz sāls (burtiski šķipsniņu). Šī bija mūsu pildījuma pirmā daļa. Tad pārejam pie otrās daļas un paņemam rokās apelsīnu.
Notīrām to un sajaucam visu mīkstumu, kā arī sulu, ar jogurtu, un šim jogurtam jābūt ar zemu tauku saturu. Pēc tam visas sastāvdaļas vienkārši rūpīgi sajaucam.
Tagad atgriežamies pie krūtiņām. Tās būs rūpīgi jāizsmērē (tas ir, jāpadara "sulīgas") ar šo pildījumu un jānosūta cepeškrāsnī "uzsildīties". Krūtiņām jācep apmēram 10 minūtes 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī (var cept līdz 20 minūtēm).
Pēc tam temperatūra jāsamazina no 200 līdz 150 grādiem un krūtiņas "jāpārklāj" ar vienmērīgām divu mazu apelsīnu šķēlītēm (bez mizas!). Ja jums garšo vistas gaļa ar garšvielām, varat pārkaisīt ar garšvielām. Pēc tam ļaujiet krūtiņas gabaliņiem vēl 10 minūtes atdzist cepeškrāsnī.