
Rudens ir konservēšanas un ievārījumu gatavošanas laiks. Ja apnikuši tradicionālie varianti, ir pienācis laiks sākt gatavot eksotiskākus augļus.
Protams, ir daudz recepšu eksotiska ievārījuma pagatavošanai. Bet šodien es jums piedāvāšu tos, kas papildus apelsīniem ietver arī vienkāršas sastāvdaļas, piemēram, pašus apelsīnus.
Apelsīnu ievārījums - pamatrecepte
Šeit visa recepte ir balstīta uz vienu kilogramu apelsīnu. Tik daudz šī citrusaugļa jums būs jāiegādājas, lai pagatavotu šo ievārījumu. Jums jāpērk gatavi apelsīni, tos ir daudz vieglāk mizot, un gala rezultāts būs labāks. Tātad, jums būs jānomizo apelsīni un pēc tam jāsadala tos šķēlēs.
Visas sēklas, ar kurām saskarsieties augļos, būs jāizņem, un papildus tām jānoņem visas biezās baltās dzīsliņas. Kad tas viss ir izdarīts, jums būs jāsagriež pašas šķēles. Vislabāk tās sagriezt 3 vai 4 daļās. Lai tās nesaspiestu, nazim jābūt labi uzasinātam.
Jebkura ievārījuma pamatā vienmēr ir sīrups. Arī apelsīnu ievārījums ir jāsagatavo. 1,2 kilogrami, tieši tik daudz cukura jums būs nepieciešams mūsu sīrupam.
Vienkārši aplejiet cukuru ar glāzi ūdens un lēnām karsējiet uz ļoti mazas uguns. Rezultātā cukurs lēnām izšķīdīs, un jūs iegūsiet tikai sīrupu.
Pēc tam tos apelsīnu gabaliņus, ko jau esam nogriezuši no šķēlītēm, ielieciet šajā sīrupā pa daļām un gaidiet, līdz tas uzvārās. Pēc vārīšanās sīrups ar apelsīniem būs jāizslēdz un jāgaida, līdz tas atdziest. Tas aizņems apmēram divas stundas.
Pēc tam jums atkal būs jāuzvāra mūsu topošais ievārījums un atkal jāizslēdz, lai tas atdziest. Pēdējo, trešo reizi, kad tas atkal būs atdzisis, tas būs jāliek uz uguns.
LASI VĒL:
Eksperts nosauc 4 "aizliegtas" frāzes, kuras nekad nevajadzētu teikt, pērkot automašīnu
Efektīvākie veidi gludekļa tīrīšanai mājas apstākļos – vairs nekāda piedeguma
Šeit jūsu uzdevums ir ne tikai uzvārīt šo apelsīnu masu, bet arī to pagatavot. Uzkarsējiet uguni pagaidiet, līdz mūsu topošais ievārījums sabiezēs (neaizmirstiet to periodiski apmaisīt). Kad ievārījums jau ir tuvu vēlamajai konsistencei, varat tajā ievietot apelsīna miziņu.
Bet to sagatavo iepriekš, tas ir, vispirms sasmalcina un nedaudz iemērc karstā ūdenī. Kad miziņa nedaudz uzvārās, ievārījums ir gatavs, to var izslēgt, samaisīt un ielikt jau sagatavotās (tas ir, sterilizētās) burkās.
Apelsīni plus āboli
Šeit pamatā joprojām ir āboli, nevis apelsīni, jo to būs daudz vairāk - pat 2 kilogrami. Tik daudz ābolu jums būs nepieciešams sagatavot ievārījumam, tas ir, tie ir jānomazgā, uzmanīgi jāsagriež gabaliņos.
Šajā gadījumā no āboliem būs jāizņem visas sēklas, kā arī serde. Šajā receptē jums būs jāņem tikai 2 apelsīni. Šim nolūkam labāk ņemt lielākus augļus, kā arī tāda paša izmēra citronu.
Mēs arī nomazgājam citrusaugļus, un pēc tam, ja vēlaties, varat tos nomizot. Ja nevēlaties to darīt, varat tos sagriezt tāpat, tas ir, ar mizu.
Pēc tam vienā traukā (vēlams, emaljētā) ievietojiet gan ābolus, gan citrusaugļus, kas ir pietiekami liels, lai tos varētu pārkaisīt ar cukuru (jums būs nepieciešams kilograms). Kopā ar cukuru augļi jāatstāj uz 3 vai 4 stundām, lai tie izdalītu bagātīgu sulu.
Kad šis laiks ir pagājis, varat likt katliņu uz uguns. Šajā gadījumā saturs sākumā (vismaz pirmās 10 minūtes) ir labi jāsamaisa. Ja to nedarīsiet, augļu masa, visticamāk, vienkārši piedegs. Kad gaidīsiet, kamēr topošais ievārījums uzvārīsies, tad tas jāizslēdz un jāļauj tam nostāvēties apmēram 8 stundas.
Un, kad šis laiks ir pagājis, ievārījums būs jāvāra vēlreiz. Dariet to vēl divas reizes. Kad tas trešo reizi nedaudz uzvārās, tad varat to beidzot noņemt no plīts un ieliet sagatavotajās burkās.
Apelsīni plus ķirbis
Arī šeit pamatā nav apelsīni, bet gan ķirbis. Tas tiek ņemts viens kilograms. Starp citu, ir vēl viena ievārījuma versija ar ķirbi un apelsīniem. Tātad, jūs esat sagatavojuši ķirbi, tagad nogrieziet tam visu mizu un uzmanīgi sagrieziet pašu mīkstumu mazos gabaliņos.
Pēc tam izvēlieties vienu lielu, nogatavojušos apelsīnu, nomazgājiet to un sasmalciniet kopā ar mizu, izmantojot gaļas mašīnā. Tālāk mums būs jāievieto ķirbju un apelsīnu masa bļodā kārtās.
Mūsu pirmais slānis būs no ķirbju gabaliņiem, tad uz tā uzberiet cukuru (kopā būs nepieciešams 1 kilograms), un pēc cukura plānā kārtā uzlieciet apelsīnu biezeni.
Mēs atkārtojam visu šo sarežģīto "sviestmaizi" vēl vairākas reizes. Kad esat ar to pabeiguši, jums būs jāpievieno ūdens virsū (glāze) un tikai tad jāliek viss šis ķirbju-apelsīnu gardums uz uguns.
Tagad jums būs jāgaida, līdz tas uzvārās, un tad pēc iespējas jāsamazina uguns (cik vien iespējams). Vāriet apmēram pusstundu, noteikti apmaisiet. Pēc 30 minūtēm šādas vārīšanas ievārījums ir gatavs un to var atkal likt burkās.
Apelsīni plus kabači
Pēdējais variants, kurā mēs apvienosim dārzeņus (tas ir kabači) un augļus. Kabacīšiem ir viena liela priekšrocība - tie viegli uzsūc aromātiskāka produkta garšu, ar kuru tie tiek vārīti kopā.
Jums būs jāņem tikai viens kabacis. Protams, labāk ir liels, bet tam jābūt jaunam, lai tā mīkstums būtu mīksts. Tātad, mēs to notīrām, izņemam visas sēklas un pēc šādas sagatavošanas sarīvējam mīkstumu uz rupjas rīves. Pēc tam šo sarīvēto kabaču mīkstumu ieliekam bļodā un tur visu pārkaisām ar cukuru (atkal ņemam kilogramu). Tagad ļaujam kabacim ar cukuru ievilkties un izdalīt sulu.
Kad būs pagājušas apmēram 4 stundas, šī kabaču masa būs jānovāra. Pēc tam atkal aizmirstam par to uz tām pašām 4 stundām, lai tā atkal atdziest. Šajā laikā būs jāparūpējas par apelsīniem.
3 no tiem izlaižam caur gaļas mašīnā (nav nepieciešams mizot) un pievienojam tieši kabaču masai. Tur tos labi samaisām, un atkal visu šo (jau kopā ar apelsīniem) novārām, ja vēlaties, varat pievienot arī nedaudz citronskābes. Kad ievārījums dažas minūtes vārās, varat to izslēgt. Tagad tas ir gatavs, un varat to atkal likt burkās.
Šāda apelsīnu ievārījuma versija ir labi piemērota pīrāgiem vai konditorejas izstrādājumiem. Papildus cepšanai to var likt arī biezpienā vai ēst ar pankūkām.