
Omlete ar sēnēm ir ātrs un barojošs ēdiens, kas apvieno olu baltumus ar bagātīgu sēņu garšu. Šī recepte ļauj pagatavot brokastis vai vieglas vakariņas tikai 10–15 minūtēs, izmantojot minimālu sastāvdaļu un pieejamo produktu daudzumu.
Ar šo lielisko un vienkāršo recepti dalījās ēdienu blogere Aleksa Mila savā Instagram lapā, un viņas sekotāji izteica daudz atzinīgu komentāru. Tāpēc iegaumē recepti un steidz pagatavot tuviniekiem gardas brokastis.
Nepieciešamās sastāvdaļas omletei ar sēnēm
Sēnes – 200 līdz 250 g
Saldais krējums - 80 g
Sīpols - 80 g
Tortilja - 1 gabals
Olas - 4 gabali
Piens - 50 ml
Sāls, pipari, garšaugi - pēc garšas
Cietais siers - 40 g
Eļļa cepšanai - 2–3 g
LASI VĒL:
Kā pārdzīvot mīļotā vīra nodevību – 3 padomi no psihoterapeita
Novietojiet šajā vietā glāzi ūdens, lai gaiss kļūtu tīrāks - putekļi vairs neatgriezīsies
Omletes pagatavošanas gaita
Vispirms viegli apsmidziniet pannu ar eļļu, iemetiet sasmalcinātu sīpolu un apcepiet 4 minūtes, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Vienlaikus olām pievienojiet pienu, sāli un piparus un rūpīgi sakuliet.
Ielejiet sakulto maisījumu jaunā pannā, pārklājiet ar tortilju (vispirms izgrieziet apli, lai tas atbilstu pannas diametram). Cepiet uz lēnas uguns, ar aizvērtu vāku, apmēram 5 līdz 7 minūtes. Pēc tam apgrieziet un cepiet vēl 2 līdz 3 minūtes.
Citā pannā pie sīpoliem pievienojiet sēnes un apcepiet vēl 5 līdz 7 minūtes. Pārlejiet ar saldo krējumu, pievienojiet sāli, piparus un vāriet, līdz sabiezē.
Beigās uz vienas omletes puses uzlieciet nedaudz siera, tad sēņu mērci, pārklājiet ar otru pusi ar vēl nedaudz siera. Kopējais gatavošanas laiks būs aptuveni 15 minūtes, bet rezultāts būs nevainojams.