Vai meklējat perfektu ziemas krājumu recepti, kas neprasīs stundām ilgi gaidīt pie plīts, un rezultāts pārsniegs visas cerības? Šie kāpostu salāti ar papriku sanāk neticami kraukšķīgi, sulīgi un maigi, saglabā maksimāli daudz vitamīnu un tiek pagatavoti bez liekas piepūles.
Kā pagatavot šādus salātus, pastāstīja slavenā ukraiņu šefpavāre Džeina Lubovica savā Facebook kontā, saņemot pozitīvus cilvēku komentāros. Šī ir recepte, kuru noteikti ir vērts izmēģināt.
Nepieciešamās sastāvdaļas
5 kilogrami svaigi baltie kāposti
1 kilograms burkānu
1 kilograms saldā paprika
1 kilograms sīpolu
100 grami sāls
300 grami cukura
500 ml augu eļļas
200 ml etiķa 9%
LASI VĒL:
Ābolu pīrāgs ar biezpiena mīklu – vecvecmāmiņas recepte, kuru mūsu ģimenē gatavo vēl šodien
Vairāk nekā tikai draugi - 5 pazīmes, ka jūsu komunikācija pāriet jaunā līmenī, un jūs to nepamanāt
Salātu pagatavošanas gaita
Lai iegūtu perfektu rezultātu, izvēlieties tikai svaigus un blīvus baltos kāpostus. Sagrieziet tos lielos gabalos, tas saglabās to kraukšķīgo tekstūru. Ievietojiet kāpostus lielā bļodā, kur būs ērti sajaukt visas sastāvdaļas.
Sarīvējiet burkānus uz korejiešu rīves. Šis mazais noslēpums piešķirs jūsu salātiem ne tikai īpašu sulīgumu un kraukšķīgumu, bet arī vizuālu pievilcību. Sagrieziet papriku plānās strēmelītēs; Izvēlieties sulīgus augļus, lai ēdienam piešķirtu spilgtu garšu un aromātu. Sagrieziet sīpolu pusgredzenos (vai ceturtdaļās, ja sīpols ir liels).
Sajauciet visus sagatavotos dārzeņus lielā traukā. Šis solis ir ļoti svarīgs: ir ļoti svarīgi nesasmalcināt dārzeņus, lai saglabātu to tekstūru un kraukšķīgumu. Vienkārši samaisiet tos viegli.
Pievienojiet 100 g sāls un 300 g cukura. Tas nodrošinās perfektu salduma un pikantuma līdzsvaru. Pēc tam ielejiet 500 ml augu eļļas un 200 ml 9% etiķa. Visu uzmanīgi, bet rūpīgi samaisiet, līdz dārzeņi sāk izdalīt sulu. Šī sula ir marinādes pamatā, un tā padarīs salātus bagātīgus un pilnvērtīgus.
Kad dārzeņi ir izdalījuši pietiekami daudz sulas, cieši iepildiet salātus tīrās burkās. Neaizmirstiet vienmērīgi sadalīt atlikušo sulu starp visām burkām. Šī sula pasargās salātus no bojāšanās un ļaus tos ilgāk uzglabāt.
Ja salāti šķiet pārāk skābi, nākamajā reizē, kad tos gatavojat, vienkārši samaziniet etiķa daudzumu. Šos marinētos kāpostus var uzglabāt ledusskapī vai pagrabā. Tie lieliski saglabā svaigumu un kraukšķīgumu līdz pavasarim.