Ābolu pīrāgs ar biezpiena mīklu – vecvecmāmiņas recepte, kuru mūsu ģimenē gatavo vēl šodien

Augusta izskaņā sāk parādīties jau pirmās ābolu ražas, tāpēc tas ir laiks, kad sākt meklēt jaunas receptes. Iesakām pagatavot gardu, aromātisku pīrāgu ar biezpiena mīklu, āboliem un kanēli, kas ar savu garšu apburs ikvienu.

Šī recepte paredz lielisku produktu kombināciju, kas kopā veido perfektu garšu. Biezpiens padarīs pīrāgu mitru un drupanu, bet āboli un kanēlis ir klasika, kuras vērtību neviens neapšauba. Šis deserts patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Biezpiens - 200 g

Kviešu milti - 250 g

Vistas olas - 2 gabali

Sviests - 180 g

Ciete - 2 ēdamkarotes

Cukurs - 120 g

Cepamais pulveris - 1,5 tējkarote

Sāls šķipsniņa

Augu eļļa cepamtrauka ieziešanai

Āboli - 3 gabali

Kanēlis pēc garšas

Pūdercukurs apkaisīšanai

LASI VĒL:

Pagatavošanas gaita

Izsijātus miltus ar aukstu sviestu samaļ drupačās. Pievienojiet mīksto biezpienu, olas, cukuru, cieti, cepamo pulveri un sāli. Samīciet mīklu kārtīgi, lai nebūtu kunkuļu. Tad sadaliet to divās daļās (vienai ir jābūt nedaudz lielākai). Ietiniet katru mīklas daļu pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.

Nomazgājiet ābolus, noņemiet mizu, serdi un sagrieziet nelielās šķēlītēs. Cepamtrauka apakšu izklājiet ar cepampapīru, malas ieziežiet ar augu eļļu. Lielāko daļu mīklas izklāj pannas apakšā, veido nedaudz augstākas malas sānos.

Tad vienmērīgā kārtā izklāj ābolu šķēles, pārkaisa tās ar kanēli, pārklāj ar otro mīklas daļu un saspiež malas. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30–35 minūtes, līdz zeltaini brūna virsma.

Gatavajam pīrāgam ļauj atdzist 10 minūtes, izņem no pannas un pārkaisa ar pūdercukuru. To var pasniegt ar saldējumu, vai baudīt tāpat. Sanāk ļoti gardi un sulīgi.