
Augusts ir īstais konservēšanas laiks – tomāti, patisoni, gurķi. Saimnieces nebeidz gatavot labumus ziemai un pat reizēm sacensties par gardāko rezultātu. Šeit vietā būtu iegaumēt vēl kādu recepti – konservētus gurķus "Kraukšķis".
Ļoti garšīgi, stingri, kraukšķīgi gurķi, ir tas, kas sajūsminās pat īstu gardēdi. Jums patiks arī no tiem iegūtā marināde, ko var izmantot arī citos ēdienos un dzērienos. No visām marinēto gurķu recepšu dažādībām šī ir mana mīļākā - es to gatavoju pēdējos 2 gadus, un visi mani draugi un radi parasti prasa papildporcijas.
Nepieciešamās sastāvdaļas marinētiem gurķiem “Kraukšķis”
Gurķi (svaigi un neliela izmēra) - 5 kg
Ķiploks - 10 daiviņas
Melnie pipari (zirņi) - 30 gabali
Dilles (lietussargi) - 10 gabali
Upeņu lapas - 10 gabali
Mārrutki (lapas) – 1 uz katru burku
Ūdens - 2400 g
Sāls - 3 ēdamkarotes
Cukurs - 5 ēdamkarotes
Paprikas pulveris
Sinepes (graudi) - 10 tējkarotes
Etiķis (9%) — 150 g
Smaržīgie pipari (zirņi) — 30 gabali
LASI VĒL:
Marinēto gurķu “Kraukšķis pagatavošanas gaita
Nomazgājiet gurķus, iemērciet aukstā ūdenī 4 stundas. Varat gurķiem pirms iemērkšanas ūdenī nogriezt galiņus.
Iepriekš sterilizētās burkās ievietojiet zaļumus, papriku (3 ēdamkarotes uz burkānu), ķiplokus, gurķus, sinepju sēklas (1 tējk. no katras).
Pagatavojiet marinādi – ielejiet katliņā ūdeni, pievienojiet sāli un cukuru, tad uzvāriet līdz garšvielas izšķīst. Noņemiet no uguns, pievienojiet etiķi.
Ielejiet burkās karstu marinādi, sterilizējiet verdošā ūdenī 5 minūtes no vārīšanās brīža. Gatavās burkas apgrieziet otrādi, līdz tās atdziest. Neapsedziet ar segu vai kādu citu audumu, kamēr burkas atdziest - pateicoties tam, gurķi paliks stingri.
Izmēģiniet šo recepti, kas sniedz lielisku rezultātu. Lai labi garšo!