Mūs uzaicināja uz īstām lauku kāzām, kur galds teju vai lūza pušu. Tika nesti arvien jauni ēdieni - tur bija tik daudz, ka pat nevar uzskaitīt! "Šie ir mūsu firmas salāti, tos gatavo visiem pasākumiem, katrā mājā," blakus sēdošā sieviete man iečukstēja ausī. Un tie bija izcili labi.
"Tev noteikti vajadzētu tos pamēģināt," viņa piebilda, ko mēs arī izdarījām. Godīgi sakot, salāti ir tik garšīgi, ka ir ļoti grūti beigt tos ēst, un visi nepieciešamie produkti to pagatavošanai ir gandrīz vienmēr pa rokai.
Nepieciešamās sastāvdaļas
Cūkgaļa (vārīta) - 500 g
Baltais sīpols - 2 gabali
Zaļumi (pētersīļi) - 2 ēdamkarotes
Ūdens (auksts vārīts) - 50 ml
Cukurs (ar kaudzītēm) - 3 ēdamkarotes
Sāls - 1,5 tējkarotes
Etiķis (vīna) - 9 ēdamkarotes
Melnie pipari (malti) - 0,5 tējkarote
Augu eļļa (vai olīveļļa) - 5 ēdamkarotes
Pagatavošanas gaita
Lai pagatavotu šos salātus, mums iepriekš jānovāra cūkgaļa, pievienojot veselu sīpolu, lauru lapu un smaržīgos piparus, vārīšanas beigās buljonam jāpievieno nedaudz sāls. Vienam litram ūdens jāpievieno viena līdzena tējkarote sāls.
Šiem salātiem paredzētā gaļa nedrīkst būt pietiekami sālīta, jo galveno garšu tā iegūst marinēšanas procesā. Tas ir svarīgi!
LASI VĒL:
Tarakāni, blusas un citi kaitēkļi pazudīs kā nebijuši – labākie padomi
Produkti, ko nekad nevajadzētu ēst tukšā dūšā – nevēlamo produktu saraksts
Galvenais nosacījums: nepārvāriet gaļu, lai tā nesadalītos šķiedrās un griešanas laikā saglabātu estētisku izskatu. Balstoties uz savu pieredzi, teikšu, ka 500 g smaga cūkgaļas gabala pagatavošanai pietiek ar vienu stundu.
Jāņem vērā fakts, ka gaļa tiks marinēta arī etiķa mērcē, un ir zināms, ka tā mīkstina gaļu. Iesaku ņemt liemeņa pleca daļu. Tā ir ideāli piemērota šiem salātiem, jo pēc pagatavošanas tā paliek maiga un vienlaikus labi saglabā formu. Atdzesējiet gaļu buljonā.
Balto salātu sīpolu sagrieziet plānos gredzenos, izmantojot smalcinātāju. Sasmalciniet pētersīļus un uzmanīgi sajauciet ar sīpolu.
Vēlos pievērst jūsu uzmanību sīpolam šajos salātos! Varat to pievienot vairākas reizes vairāk un drosmīgi sagriezt lielākos apļos vai strēmelītēs. Sīpols šajā marinādē ir tik garšīgs, ka grūti aprakstīt. Sagrieziet gaļu 1 cm biezās strēmelītēs, ievietojiet piemērotā traukā un pārklājiet ar vāku, lai tā neizžūtu.
Pagatavojiet etiķa marinādi. Lai to izdarītu, labi samaisiet: 50 ml auksta vārīta ūdens, 3 pilnas ēdamkarotes cukura, 1,5 tējkarotes sāls, 9 ēdamkarotes vīna etiķa, 0,5 tējkarotes maltu melno piparu un 5 ēdamkarotes augu eļļas. Ja vēlaties, varat pievienot maltus čili piparus.
Nebaidieties no tik daudz etiķa - sāls un cukurs visu līdzsvaros. Marinādei jābūt pikantā-skābā-saldā garšā, pretējā gadījumā gaļa un sīpoli būs pliekani.
Gaļu un sīpolus kārtojiet ar garšaugiem pa vienam, bagātīgi pārlejiet iegūto marinādi pār visu šo skaistumu. Ievietojiet salātus ledusskapī vismaz uz astoņām stundām, vairākas reizes viegli apmaisot. Lieki teikt, ka jo ilgāk salāti marinējas, jo garšīgāki tie ir.
Pēc marinēšanas laika beigām atliek izkārtot gatavos salātus uz šķīvjiem. Ja vēlaties, varat tos vēlreiz papildināt ar zaļumiem un pasniegt.