Gurķi ar āboliem - marinēti un mazsālīti varianti

Reizēm saimnieces vēlas atrast jaunas receptes, īpaši, kad ierastās ir jau apnikušas. Ja tā ir arī ar jums, tad marinējot gurķus, jums varētu patikt gurķu un ābolu kombinācija.

Šī kombinācija lieliski der gan tad, ja gribat pagatavot mazsālītus gurķus, gan marinējot. Rezultāts ir vairāk nekā patīkams, gurķi ir gardi un kraukšķīgi, un tie patīk pilnīgi visiem.

Sastāvdaļas marinētiem gurķiem (3 litru burkai)

Gurķi - 1,5-2 kg

Āboli (skābie) - 1-2 gabali

Ķiploki - 3-4 daiviņas

Dilles (lietussargi) – dažas

Ķiršu lapa, upeņu lapa - sauja

Melnie piparu zirņi - 12 gabali

Krustnagliņas - 12 gabali

Lauru lapa - 4 gabali

Cukurs - 5 tējkarotes

Sāls - 4 tējkarotes

Etiķa esence - 2 tējkarotes

LASI VĒL:

Kā pagatavot marinētus gurķus ar āboliem

Sagrieziet ķiplokus šķēlēs, nomazgājiet zaļumus. Ievietojiet nomazgātos gurķus tīrās burkās, pārmaiņus ar garšvielām un ābolu šķēlītēm (nenoņemiet mizu).

Ielejiet burkā verdošu ūdeni, ļaujiet nostāvēties 20 minūtes un pārlejiet ūdeni katliņā. Vēlreiz uzvāriet šo ūdeni, pievienojiet cukuru un sāli. Pārlejiet gurķiem sīrupu līdz augšai, pagaidiet 10 minūtes, ielejiet sālījumu atpakaļ katliņā. Uzvāriet.

Šajā laikā burkā ielej 2 nepilnas tējkarotes etiķa, pārlej ar verdošu sīrupu un aiztaisa ar sterilizētiem vākiem. Apgriez burkas un ietiniet, līdz atdziest. Gurķus, kas marinēti ar āboliem, uzglabā istabas temperatūrā vai vēsā vietā.

Sastāvdaļas mazsālītiem gurķiem

Gurķi – pēc izvēles

Āboli – pēc izvēles

Dilles (lietussargi) – pēc izvēles

Smaržīgie pipari – pēc izvēles

Upeņu lapas, ķiršu lapas – pēc izvēles

Mārrutku lapas – pēc izvēles

Ķiploki – pēc izvēles

Sāls (2 ēdamkarotes uz 1 litru ūdens)

Mazsālīto gurķu pagatavošana

Ievieto gurķus ar garšvielām un ābolu šķēlītēm dziļā traukā. Izšķīdina 2 ēdamkarotes sāls karstā ūdenī (uz 1 litru), pārlej gurķiem, pārklāj ar šķīvi, lai tie nepeldētu. Atstāj istabas temperatūrā, līdz pilnībā atdziest, pēc tam ievieto ledusskapī. Nākamajā dienā gurķi ir gatavi ēšanai.