
Reizēm saimnieces vēlas atrast jaunas receptes, īpaši, kad ierastās ir jau apnikušas. Ja tā ir arī ar jums, tad marinējot gurķus, jums varētu patikt gurķu un ābolu kombinācija.
Šī kombinācija lieliski der gan tad, ja gribat pagatavot mazsālītus gurķus, gan marinējot. Rezultāts ir vairāk nekā patīkams, gurķi ir gardi un kraukšķīgi, un tie patīk pilnīgi visiem.
Sastāvdaļas marinētiem gurķiem (3 litru burkai)
Gurķi - 1,5-2 kg
Āboli (skābie) - 1-2 gabali
Ķiploki - 3-4 daiviņas
Dilles (lietussargi) – dažas
Ķiršu lapa, upeņu lapa - sauja
Melnie piparu zirņi - 12 gabali
Krustnagliņas - 12 gabali
Lauru lapa - 4 gabali
Cukurs - 5 tējkarotes
Sāls - 4 tējkarotes
Etiķa esence - 2 tējkarotes
LASI VĒL:
Kā pagatavot marinētus gurķus ar āboliem
Sagrieziet ķiplokus šķēlēs, nomazgājiet zaļumus. Ievietojiet nomazgātos gurķus tīrās burkās, pārmaiņus ar garšvielām un ābolu šķēlītēm (nenoņemiet mizu).
Ielejiet burkā verdošu ūdeni, ļaujiet nostāvēties 20 minūtes un pārlejiet ūdeni katliņā. Vēlreiz uzvāriet šo ūdeni, pievienojiet cukuru un sāli. Pārlejiet gurķiem sīrupu līdz augšai, pagaidiet 10 minūtes, ielejiet sālījumu atpakaļ katliņā. Uzvāriet.
Šajā laikā burkā ielej 2 nepilnas tējkarotes etiķa, pārlej ar verdošu sīrupu un aiztaisa ar sterilizētiem vākiem. Apgriez burkas un ietiniet, līdz atdziest. Gurķus, kas marinēti ar āboliem, uzglabā istabas temperatūrā vai vēsā vietā.
Sastāvdaļas mazsālītiem gurķiem
Gurķi – pēc izvēles
Āboli – pēc izvēles
Dilles (lietussargi) – pēc izvēles
Smaržīgie pipari – pēc izvēles
Upeņu lapas, ķiršu lapas – pēc izvēles
Mārrutku lapas – pēc izvēles
Ķiploki – pēc izvēles
Sāls (2 ēdamkarotes uz 1 litru ūdens)
Mazsālīto gurķu pagatavošana
Ievieto gurķus ar garšvielām un ābolu šķēlītēm dziļā traukā. Izšķīdina 2 ēdamkarotes sāls karstā ūdenī (uz 1 litru), pārlej gurķiem, pārklāj ar šķīvi, lai tie nepeldētu. Atstāj istabas temperatūrā, līdz pilnībā atdziest, pēc tam ievieto ledusskapī. Nākamajā dienā gurķi ir gatavi ēšanai.