Kārtainie salāti ar kūpinātu vistu un valriekstiem – uzkoda jebkuram svētku galdam

Ir neskaitāmas salātu receptes un katrai saimniecei ir savas iecienītās. Bet, ja gribas izmēģināt ko jaunu, gardu un sātīgu, ir laiks pagatavot kārtainos salātus ar kūpinātu vistu un valriekstiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Kūpināta vista – 300 g

Šampinjoni – 150 g

Korejiešu burkāni – 100 g

Cietais siers – 100 g

Valrieksti – 70 g

Majonēze – 70 g

Skābais krējums (biezs) – 50 g

Vistas olas – 3

Sīpoli – ½

Ķiploks – 2 daiviņas

Augu eļļa – 2 ēdamkarotes

Melnie malti pipari - pēc garšas

Sāls - pēc garšas

Salātu pagatavošanas gaita

Sagatavojiet sastāvdaļas. Nolejiet marinādi no korejiešu burkāniem un nosusiniet tos. Korejiešu burkānus var iegādāties veikalā vai pagatavot paši.

LASI VĒL: 

Otrā varianta gadījumā sarīvējiet 3 burkānus. Sajauciet marinādi no sekojošām sastāvdaļām: 1 ēdamkarotes etiķa, 1 tējkarotes sāls, 4 saspiestām ķiploka daiviņām, 1 tējkarotes maltas paprikas, 2 tējkarotēm cukura, 4 ēdamkarotēm augu eļļas, 1 tējkarotes malta koriandra. Burkāniem jāmarinējas vismaz 2 stundas, tad tos var izmantot salātos.

Nomazgājiet šampinjonus, nosusiniet tos un sagrieziet šķēlēs. Labāk ņemt mazas sēnes. Ja izmantojat saldētas sēnes, tad ņemiet tās ar rezervi, pusotru reizi vairāk, jo atkausējot un cepot, to būs burtiski sauja. Nomizojiet sīpolu, noskalojiet, nosusiniet un sagrieziet kubiņos. Pirms griešanas noskalojiet sīpolu un nazi ar aukstu ūdeni – tas mazinās acu kairinājumu. Lai dēlis neuzsūktu sīpolu smaržu, noslaukiet to ar citrona šķēli.

Uzkarsējiet augu eļļu pannā. Ielieciet sēnes un sīpolus un apcepiet, maisot, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Visbeidzot, pievienojiet sēnēm sāli un piparus.

Novāriet olas cieti, atdzesējiet un nomizojiet. Sarīvējiet uz rupjās rīves. Sagrieziet kūpināto vistu mazos kubiņos. Sajauciet vistu ar 1 ēdamkaroti majonēzes un caur spiedi izspiestu ķiploku.

Apcepiet valriekstus sausā pannā un rupji sakapājiet. Sarīvējiet sieru uz rupjās rīves. Derēs ciets vai pusciets, augstas kvalitātes siers bez piena tauku aizstājējiem.

Sajauciet atlikušo majonēzi ar skābo krējumu un samaisiet līdz gludai masai. Varat izmantot majonēzi bez skābā krējuma. Majonēzi varat pagatavot pats. Lai iegūtu pikantumu, varat pievienot 1 tējkaroti sinepju vai čili mērces.

Uz trauka novietojiet kulinārijas gredzenu (es paņēmu 14-15 cm) un kārtojiet salātus. Vispirms lieciet vistu, pārklājiet ar plānu majonēzes un skābā krējuma kārtu, tad seko sīpoli apcepti ar sēnēm, korejiešu burkāniem, vārītām olām un rīvētu sieru. Neaizmirstiet starp katru kārtu uzlikt majonēzes-krējuma slāni.

Vai arī salātus var salikt stikla salātu bļodā tā, lai slāņi būtu redzami. Apkaisiet salātus ar valriekstiem un ievietojiet ledusskapī uz 1-2 stundām, lai tie iemērc. Pēc tam, kad salāti ir labi iemērkti, uzmanīgi noņemiet kulinārijas gredzenu.

Dekorējiet salātus ar garšaugiem un pasniedziet uz plata, plakana šķīvja vai glāzēs/krējuma bļodiņās. Labu apetīti!