Biskvīts "Viktorija" ir gards un vienkāršs mīklas izstrādājums, kas pildīts ar svaigu krēmu un pārklāts ar ievārījumu. Biskvītam jābūt vieglam un gaisīgam, un salduma līmenim jābūt perfekti līdzsvarotam. Ar šī deserta recepti dalījās slavenā šefpavāre Mērija Berija.
Mērijas Berijas vienkāršā “Viktorijas” biskvīta recepte ir cepšanas klasika un gards deserts pie tējas. Vienkārši piepildiet to ar ievārījumu un krēmu un ēdiet, kamēr tas ir svaigs – deserts patiks kā lieliem, tā maziem.
Šai receptei nepieciešamas divas 20 cm kūkas formas, lai biskvīts izdotos vienmērīgs, un cepšana cepeškrāsnī aizņems tikai aptuveni 25 minūtes.
Biskvītam nepieciešamās sastāvdaļas:
4 vistas olas
225 g cukura
225 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
225 g sviesta cepšanai
Kūkas pildījumam nepieciešamais:
Zemeņu vai aveņu ievārījums
Putukrējums
LASI VĒL:
Pagatavošanas gaita
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C vai 160°C, pēc tam ieziež un izklāj kūkas formas ar cepampapīru. Ir svarīgi, lai liekot biskvīta mīklu cepeškrāsnī, tā būtu jau pienācīgi uzkarsēta.
Lielā bļodā iesit olas, pievieno cukuru, miltus, cepamo pulveri un sviestu, labi samaisi līdz gludai un viendabīgai masai. Vienmērīgi sadali maisījumu pa abām formām. Ja vēlies, vari nosvērt pildītās formas, lai pārliecinātos, ka tās ir viendabīgas.
Pirms cepšanas viegli izlīdzini mīklas virsmu, tad liek cepeškrāsnī uz vidējā plauktā un cep 25 minūte. Biskvīti būs zeltaini brūni un atdalīsies no formu malām. Ļauj tiem atdzist formās piecas minūtes, pēc tam ar nazi apvelc formu iekšējo malu un apgriez tos otrādi uz atdzesēšanas režģa.
Lai saliktu kūku, vienu kārtu apgriez otrādi uz šķīvja un bagātīgi apsmērē ar ievārījumu. Var arī apsmērēt ar putukrējumu, bet pārliecinies, ka tas sasniedz stingru konsistenci, lai saglabātu pareizu struktūru. Pēc tam virsū uzliec otro kārtu un pirms pasniegšanas apkaisi ar pūdercukuru.