Saputojiet šo produktu — jūs iegūsiet sviestu, daudz garšīgāku un lētāku nekā veikalā pirkto

Izrādās, ka pagatavot dabīgu sviestu tikai no vienas vienkāršas un pieejas sastāvdaļas ir pavisam vienkārši, bet rezultātā var iegūt patiešām ļoti gardu produktu.

Sviests nav lēts produkts, taču gandrīz visi to mīl, jo tas ir ne tikai garšīgs, bet arī ļoti veselīgs. Tāpēc neatsakieties no tā, pat ja cena ir ļoti augsta, jo dabīgu sviestu ir viegli pagatavot ar savām rokām. Šim nolūkam jums būs nepieciešams tikai viens vienkāršs produkts. Un tas nav mājās gatavots skābais krējums.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Saldais krējums (ar 30–35% tauku saturu) – 500 grami

Nedaudz sāls vai citas garšvielas izteiksmīgākai garšai

Pārējo paveiks jūsu virtuves tehnika – mikseris vai pat parasta burka ar vāku.

Pagatavošanas gaita

Ielejiet saldo krējumu dziļā bļodā vai burkā. Saputojiet ar mikseri. Sākumā masa pārvērtīsies biezā krējumā, un pēc tam sāks atdalīties sūkalas.

LASI VĒL: 

Varat ņemt burku ar vāku un saputot to ar rokām, taču šis process būs ilgāks un darbietilpīgāks, kā arī prasīs lielāku fizisko piepūli.

Turpiniet putot, līdz veidojas biezs sviesta gabals. Nokāsiet šķidrumu – šīs ir paniņas, tās var izmantot citu ēdienu gatavošanai.

Iegūto sviestu noskalojiet ar aukstu ūdeni, tad tas ilgāk uzglabāsies. Pievienojiet šķipsniņu sāls vai iecienītākās garšvielas pēc savas gaumes – un jūs varat baudīt gardu mājās gatavotu sviestu.

Kāpēc šāds sviests ir daudz labāks par veikalā pirkts

Ir vērts pašiem pagatavot šādu produktu, jo jūs precīzi zināt produkta sastāvu, un tas ir daudzkārt lētāks un kvalitatīvāks. Sviests sanāk aromātisks, maigs un bez piemaisījumiem.

Kā arī, to ir viegli pagatavot, un rezultāts ir pārāks par veikalā pirktajiem analogiem. Jūs iegūstat ne tikai sviestu, bet arī paniņas, ko var izmantot pankūkām, bulciņām vai mērcēm.