Jauns food tech uzņēmums: svarīgs ne tikai veselīgs uzturs, bet arī ilgtspējīga darbošanās

Viena no lielākajām problēmām pasaulē ilgtspējas jomā ir milzīgais pārtikas atkritumu daudzums: kā liecina ANO dati, aptuveni 13% visas pasaulē saražotās pārtikas aiziet bojā, pirms nonāk veikalu plauktos, un vēl 17% produktu izmet galalietotāji – mājsaimniecības, kā arī ēdināšanas pakalpojumu un mazumtirdzniecības uzņēmumi.

Latvijā pirmais food tech jaunuzņēmums Fresh club ir radis atbildi šai globālajai problēmai: tas katru dienu gatavo un piedāvā svaigu, veselīgu, garšīgu, katram klientam personalizētu un dabai draudzīgu ēdienu – pārdomāti, ilgtspējīgi un ar cieņu pret vidi.

Uzņēmumam rūp pareizs uzturs un ilgtspējīga uzņēmējdarbība

“Trešā daļa pasaulē saražotās pārtikas sabojājas vai tiek izmesta, tāpēc mēs dodam savu ieguldījumu ar precīzi aprēķinātu uzturu, lai klienti katru dienu baudītu svaigu ēdienu un pārtika neaizietu bojā. Lielu uzmanību pievēršam arī citiem ilgtspējas un ekoloģijas aspektiem. Mūsu paaudzei jāmaina paradumi un jāpierāda, ka spējam rūpēties par savu planētu,” saka Fresh club ražošanas vadītājs Raivis Driksna.

Veselīgo uzturvielu proporciju un nepieciešamo kaloriju skaitu katram klientam individuāli aprēķina Fresh club sistēma. Tas ļauj strādāt ilgtspējīgi, jo uzņēmums iepērk tieši tik daudz produktu, cik nepieciešams katrai dienai.

“Tā ir viena no mūsu galvenajām priekšrocībām,” saka Fresh club līdzdibinātājs un vadītājs Daniels Marheļs. “Restorāni var tikai minēt, cik daudz gaļas, dārzeņu vai olu katru dienu būs vajadzīgs – nav precīzi zināms, cik daudz ēdiena katru dienu tiks pasūtīts. Tā kā fresh.club ēdiens tiek gatavots (un arī apēsts) katru dienu, ieskaitot brīvdienas, pārtikas atkritumi neveidojas ne uzņēmuma virtuvē, ne klientu ledusskapjos.”

Savukārt idejas iniciators un līdzdibinātājs Kristofs Blaus norāda: “Liela daļa cilvēku attīstītajās valstīs labprāt ikdienā ēstu svaigu un veselīgu uzturu ar pareizu kaloriju daudzumu un uzturvielu balansu, bet nodrošināt sev tādu dzīvesveidu līdz šim varēja atļauties atsevišķas slavenības ar personīgo treneri, pavāru un uztura speciālistu. Pateicoties IT tehnoloģijām un automatizācijai, Fresh club visu paveic klienta vietā un katru dienu, arī brīvdienās, gatavo un piegādā svaigas, veselīgas maltītes visai dienai.”

Sociāli atbildīga attieksme

Rūpēs par saviem darbiniekiem Fresh club komanda īpaši rūpējas par pavāru un pārējās komandas darba apstākļiem. “Ēdināšanas pakalpojumi visā pasaulē nereti ir ēnas zona plašā nozīmē. Mums ir svarīgi, lai mūsu darbinieki par savu ieguldījumu oficiāli saņemtu atbilstošu atalgojumu, varētu rēķināties ar noteiktām darba stundām un plānot savu dzīvi – brīvdienas un darba stundas. Vēlamies, lai katrs Fresh club darbinieks var ar savu uzņēmumu lepoties, jo darba veicējiem ir godam samaksāts un viņu pūles ir saņēmušas mūsu visu cieņu,” saka Raivis Driksna.

Iepakojums un piegāde – mūsdienīgi un dabai draudzīgi

Ilgtspējīgs, videi draudzīgs ēdināšanas pakalpojums nozīmē arī dabai draudzīgu iepakojumu. Fresh club ēdiena piegādei katru dienu tiek izmantots no otrreiz pārstrādātām izejvielām izgatavots un kompostējams iepakojums ar mūsdienīgu, elegantu dizainu. Ēdiens ir ērti lietojams, piemēram, tās sastāvdaļas, ko paredzēts uzsildīt, ir iepakotas atsevišķā nodalījumā un viegli atdalāmas no svaigajām sastāvdaļām. Katra ēdiena iepakojums tiek digitāli parakstīts ar precīzu kaloriju skaitu un uzrunā klientu vārdā.

Tāpat kā kaloriju skaitu, arī piegādes maršrutus skaitļo sistēma tā, lai pēc iespējas vairāk taupītu degvielu un laiku. Šobrīd Fresh club piegādā ēdienu klientiem Rīgā un Pierīgā, taču jau drīzumā plānots paplašināt piegādes areālu arī Jūrmalā, bet tālākā nākotnē – apgūt citu valstu tirgus. Lai nodrošinātu pārdomātu piegādi, kas ir ne tikai ērta klientiem, bet arī draudzīga videi, piegādes maršrutus izstrādā sistēma saskaņā ar efektīvāko maršrutu katru dienu, bet klienti var mainīt vēlamo piegādes laiku un adresi, kā arī izlaist piegādes, piemēram, atvaļinājuma dienās.

Par fresh.club

Uzņēmuma dibinātāji un aizsācēji ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmuma Nutrameg līdzdibinātājs Kristofs Blaus un ilggadējais Printify Produktu izstrādes daļas vadītājs Daniels Marheļs kopā ar pārtikas tehnologu Raivi Driksnu un uztura speciālisti, treneri Annu Paulu Auziņu. Ēdienu gatavo kvalificētu pavāru komanda, un pavisam šobrīd fresh.club komandā ir vairāk nekā 20 dažāda profila speciālistu – progammētāji, uztura speciālisti, pārtikas tehnologi, pavāri u. c. Jaunais uzņēmums gatavo un piegādā veselīgu ēdienu klientiem Rīgā un tās apkārtnē.

Spied šeit un lejupielādē fresh.club aplikāciju savā iPhone vai Android telefonā un izmēģini!

Fresh club