Svaigi, gardi un vērtīgi – ātri pagatavojami svaigo ziedkāpostu salāti ar zirņiem un zaļumiem

Ja vēlaties ātri pagatavot gardu, veselīgu un vitamīniem bagātu ēdienu, tad salāti no svaigiem ziedkāpostiem, zirņiem un zaļumiem būs tieši tas, kas ir vajadzīgs. Šie salāti būs lielisks papildinājums pie teju jebkura pamatēdiena, un vienlaikus tas var būt arī patstāvīgs ēdiens, ja gribat vieglu maltīti.

Šī ēdiena atslēga ir pēc iespējas plānāk sagriezt ziedkāpostu, tāpēc tas gandrīz atgādina kuskusu, piešķirot salātiem maigu, gaisīgu sajūtu.

Silta olīveļļas mērce, kas pagatavota ar grauzdētu fenheli un ķimeņu sēklām, medu, apelsīna miziņu un sulu, kā arī nedaudz čili maigi mīkstina ziedkāpostu, vienlaikus saglabājot to vieglu un spilgtu. Sēklu grauzdēšana ir būtiska, lai izceltu to pilno aromātu un piešķirtu smalku akcentu katram kumosam.

Noteikti pievienojiet zirņus, lokus un bagātīgu garšaugu maisījumu, lai viss būtu dzīvīgs un zaļš. Ēdiens ne tikai labi izskatīsies, bet arī garšos, un ienesīs svaigu pieskaņu jebkurai pavasara ēdienkartei.

Sastāvdaļas

1 vidēja izmēra svaigs ziedkāposts

Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

1 tējkarote fenheļa sēklas

1 tējkarote ķimeņu sēklas

1 ēdamkarote medus

1 apelsīns (miziņa un sula)

5 ēdamkarotes olīveļļas

1 zaļš čili, attīrīts no sēklām un smalki sagriezts

1 glāze svaigu zirņu (atkausēti, ja tie ir sasaldēti)

3 sīpolloki, sagriezti plānās šķēlēs

2 lielas saujas jauktu svaigu garšaugu (piemēram, piparmētras, pētersīļu, diļļu zariņi)

Pagatavošanas gaita

Sadaliet ziedkāpostu ziediņos, pēc tam sagrieziet tos pēc iespējas plānāk. Liek lielā bļodā un pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

Pēc tam pagatavojiet silto mērci. Nelielā pannā uz lēnas uguns apgrauzdē fenheli un ķimeņu sēklas 30 sekundes. Pievienojiet medu un maisiet vēl 20–30 sekundes, līdz tas šņāc un kļūst aromātisks. Noņem no uguns. Ierīvē apelsīna miziņu un izspiež sulu. Iemaisa olīveļļu un sasmalcinātu čili.

Lai sagatavotu salātus, pārlejiet siltu mērci pāri ziedkāpostam un samaisiet, lai tos pārklātu. Tieši pirms pasniegšanas pievienojiet zirņus, sīpollokus un sajauktos svaigos garšaugus.

Nogaršojiet un pielāgojiet garšvielas pēc vajadzības un pasniedziet lielā bļodā. Pasniedziet šos salātus kā svaigu papildinājumu pie bagātīgākiem un sātīgākiem ēdieniem. Šis ir spilgts, pārdomāts ēdiens, kas nepieciešama katram pavasara galdam.