
Šī recepte ir ideāls risinājums tiem, kas vēlas izmēģināt sevi kā šefpavāru un baudīt svaigu, dabisku produktu. Pateicoties sagatavošanas vienkāršībai un sastāvdaļu pieejamībai, pat iesācējs var tikt galā ar mājas siera recepti.
Pašu gatavotais siers būs garšīgs piedeva sviestmaizēm un īsts mājas komforta un ēdiena mīlestības simbols. Mēs jums pastāstīsim par ļoti vienkāršu siera pagatavošanas veidu, ko var paveikt ikviens, pat ja tikai sāc savu kulinārijas ceļojumu. Šī recepte ļaus ne tikai baudīt svaigu, dabisku produktu, bet arī piešķirs jūsu galdam mājīguma sajūtu.
Sastāvdaļas
Piens (tauku saturs 3,2%) - 1 litrs
Olas - 3
Skābais krējums - 200 grami
Sāls – 1 līdz 2 tējkarotes
Pagatavošanas gaita
Katliņā ielej pienu un pievieno sāli. Ja vēlaties, lai siers būtu sāļāks, pievienojiet vismaz 2-3 tējkarotes sāls.
Uzlieciet pienu uz uguns un ļaujiet tam vārīties. Pēc tam sajauc skābo krējumu un olas un maisījumu uzmanīgi ielej pienā, visu kārtīgi samaisa kopā.
Pēc samaisīšanas uzliek katliņu uz uguns un vāra apmēram 6-8 minūtes, līdz siers sāk atdalīties no sūkalām. Vāra maisījumu vēl 2-3 minūtes, lai nodrošinātu vienmērīgu atdalīšanas procesu.
Sagatavo divas kārtas marles un liek siera masu caurdurī. Sūkalas nolej, lai paliek tikai bieza masa.
Siera masu pārliek ērtā formā. Uzlieciet uz augšu svaru, lai nodrošinātu, ka siers ir vienmērīgi sablīvēts. Atstājiet to šādā stāvoklī 4-5 stundas - tas ir pietiekami, lai sasniegtu vēlamo konsistenci.
Padomi
Izmantojiet pienu ar augstu tauku saturu, jo tas palīdz izveidot gludu un krēmīgu tekstūru. Pat ja izmantosiet veikalā pirkto pienu, rezultāts būs lielisks.
Pārliecinieties, ka piens nepārkarst, jo tas var ietekmēt gatavās masas konsistenci, tekstūra var sarauties.
Nebaidieties pievienot dažādas garšvielas un garšaugus – tas palīdzēs jums izveidot sieru ar garšu, kas lieliski atbilst jūsu vēlmēm. Garšas variācijām: kurkuma, itāļu garšaugi, čili pipari u.c.
Jāeksperimentē arī ar garšaugiem, ķiplokiem, papriku un citām piedevām – tas ļaus izveidot unikālu mājas sieru, kas ideāli piemērots sviestmaizēm un citām uzkodām.
Izbaudiet procesu, eksperimentējiet ar garšām un ļaujiet katram siera gabaliņam radīt siltumu un prieku.