Ziemassvētku dārzeņu pārpalikumi neies zudumā, ja sekosiet vienkāršai cepamās pannas receptei

Neizmetiet Ziemassvētku dārzeņu pārpalikumus — šī vienkāršā recepte pārvērš ceptos kartupeļus un citus dārzeņus gardā ēdienā, kura pagatavošana aizņem tikai 35 minūtes.

Ja skatāties uz ledusskapi, kas pilns ar Ziemassvētku dārzeņu pārpalikumiem, šis vienkāršais cepamās pannas ēdiens ir ideāls risinājums. Tas ir vienkāršs, sātīgs un pilns ar svētku garšām, pārvēršot dažādus atlikumus ēdienā, kas šķiet pavisam jauns. Ar minimālu sagatavošanu un tikai vienu pannu šī recepte no ēdienu emuāra ir lieliski piemērota mierīgām dienām pēc lielajiem svētkiem.

LASI VĒL:

Šefpavārs saka: “Izmantojiet savus Ziemassvētku dārzeņu pārpalikumus vislabākajā veidā. Sajauciet svētku dārzeņus, sieru un dzērveņu mērci, pēc tam cepiet cepeškrāsnī, lai iegūtu izcilu svētku dārzeņu ēdienu.”

Šī recepte paredzēta divām līdz četrām porcijām, taču sastāvdaļu daudzumu var pielāgot pēc nepieciešamības. Pagatavošana aizņem 15 minūtes, bet cepšana — 20 minūtes.

Kā pagatavot šo ēdienu:

Sastāvdaļas:

600 g ceptu dārzeņu pārpalikumu (kartupeļi, burkāni)

1 ēdamkarote olīveļļas

Daži rozmarīna, timiāna un salvijas zariņi

150 g brī siera

3 ēdamkarotes dzērveņu mērces

1 ēdamkarote ciedru riekstu

Pesto (pēc izvēles)

Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Uzsāciet ar cepeškrāsns uzkarsēšanu līdz 200 °C. Pēc tam izkārtojiet ceptos dārzeņus vienā kārtā uz lielas pannas. Bagātīgi apslaciet tos ar olīveļļu un kārtīgi apkaisiet ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Pārkaisiet lielāko daļu garšaugu pār dārzeņiem, atstājot nelielu sauju dekorēšanai vēlāk. Ielieciet pannu cepeškrāsnī un cepiet apmēram 15 minūtes, līdz dārzeņi ir pilnībā sakarsuši un malas sāk kļūt kraukšķīgas.

Izņemiet pannu no cepeškrāsns un vienmērīgi izkārtojiet siera gabaliņus uz karstajiem dārzeņiem. Ielieciet pannu atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet vēl piecas līdz astoņas minūtes, līdz siers ir mīksts, izkusis un sāk notecēt pāri dārzeņiem.

Kad siers ir izkusis, izņemiet pannu no cepeškrāsns un pārlejiet visu ar dzērveņu mērci. Pārkaisiet ar ciedru riekstiem un pabeidziet ar atliktajiem garšaugiem. Pasniedziet uzreiz!