Sarkano kāpostu recepte tik garšīga, ka Ziemassvētku vakariņas bez tās “nebūtu pilnīgas”

Pārsteidziet ģimeni un draugus šajos Ziemassvētkos, paceļot vienkāršo sarkano kāpostu piedevu jaunā līmenī.

Katram ir savas iecienītākās Ziemassvētku vakariņu sastāvdaļas — vai tas būtu tītars, ceptie kartupeļi vai desiņas bekonā. Tomēr neviena svētku maltīte nebūtu pilnīga bez krāsainas piedevu izvēles.

LASI VĒL:

Dārzeņi var būt īstas galda rotas, tostarp bagātīgi, tumši sarkanie kāposti. Vārīti kāposti mēdz būt garlaicīgi, tāpēc recepšu izstrādātāja  dalījās ar savu radošo skatījumu uz šo ēdienu, lai paceltu to nākamajā līmenī. Eksperte sacīja: “Ja meklējat Ziemassvētku dienas piedevu, kas ir nedaudz citādāka — tādu, kas garšo lieliski un ir ļoti viegli pagatavojama — jums noteikti jāiekļauj šis ēdiens savā sarakstā.”

Viņa turpināja: “Tas ir nedaudz salds un nedaudz skābens. Mēs to esam baudījuši kopā ar cepeti pēdējās pāris nedēļas, un tas ir vienkārši izcils… turklāt pārpalikumi ir fantastiski šķiņķa un siera tostmaizē.”

Eksperte neaprobežojās tikai ar sarkano kāpostu — viņa pievienoja arī sarkanos sīpolus, lai piešķirtu ēdienam patīkamu skābumu. Recepšu autore izmantoja arī klasiskas Ziemassvētku garšas, pievienojot dzērveņu mērci, medu un sinepes.

Tātad, ja šajos Ziemassvētkos vēlaties padarīt savus sarkanos kāpostus nedaudz interesantākus, lūk, kas jums būs jādara.

Rubīnsarkanie kāposti ar sīpoliem

Sastāvdaļas:

50 g sviesta

400 g sarkano kāpostu, smalki sagrieztu

2 sarkanie sīpoli, plānās šķēlītēs

4 ēdamkarotes dzērveņu mērces

2 tējkarotes medus

1 tējkarote sinepju

½ tējkarotes sāls

½ tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana:

Lielā nepiedegošā pannā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sīpolus un kāpostus un cepiet uz vidēji augstas uguns apmēram 10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.

Iemaisiet dzērveņu mērci, medu,  sinepes, sāli un piparus. Turpiniet karsēt, maisot, vēl apmēram 2 minūtes, līdz viss ir vienmērīgi sakarsēts.

Pasniedziet kā piedevu pie cepeša.