Cūkgaļas desiņas bekonā garšo daudz labāk, ja tieši pirms pasniegšanas tās apsmērē ar īpašu maisījumu

Tā kā šīs recepte joprojām ir neatņemama Ziemassvētku galda sastāvdaļa, kāds šefpavārs atklājis, kā šo iecienīto ēdienu padarīt vēl gardāku.

Mazās desiņas, ietītas bekonā — ir īsta Ziemassvētku vakariņu klasika, ko daudzi bauda arī šodien. Šis svētku našķis ir vienkāršs, bet ļoti iecienīts, un daudzi uzskata: jo kraukšķīgāks bekons, jo labāk.

LASI VĒL:

Lai gan desiņas bekonā ir gardas jau pašas par sevi, šefpavārs dalījies ar vienkāršu paņēmienu, kas vēl vairāk pastiprina to garšu.
“Tieši pirms gatavošanas beigām apsmērējiet tās ar medus, rupjgraudu sinepju un čili pastas maisījumu,” iesaka šefpavārs un restorāna īpašnieks. “Tas izveido lipīgu, spīdīgu glazūru, kas ir salda, dūmakaina un pikanta — godīgi sakot, nevaru to ieteikt pietiekami.”

Ja nevēlaties ēdienam pievienot asumu, pēc desiņu cepšanas bekonā apmēram 20 minūtes ieteicams tās pārklāt ar rupjgraudu sinepju un medus glazūru, pievienojot arī ķiplokus un sasmalcinātu timiānu. Pēc tam lieciet tās atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10–15 minūtēm, līdz tās kļūst zeltainas un lipīgas.

Daloties arī ar savu ideālo cepto kartupeļu recepti svētku laikam, pavārs sacīja, ka garšas uzlabošanas “noslēpums slēpjas tekstūrā”.
“Es vispirms viegli apvāru kartupeļus ar šķipsniņu dzeramās sodas, pēc tam kārtīgi sakratu tos katlā, lai maliņas kļūtu raupjas,” viņš skaidroja. “Pēc tam tie nonāk ļoti karstā olīveļļā, kas aromatizēta ar ķiplokiem un rozmarīnu — tas garantē kraukšķīgu, zeltainu garoziņu un gaisīgu vidu.


Pēdējā sāls šķipsna uzreiz pēc izņemšanas no krāsns piešķir ideālu garšu — tie reti nonāk uz galda, pirms kāds nav paspējis vienu nospert.” Nesenā valsts mēroga aptaujā, kurā piedalījās 2000 cilvēku, ceptie kartupeļi tika atzīti par populārāko Ziemassvētku ēdienu — tos par savu favorītu nosauca 69% respondentu. Otrajā vietā ierindojās tītars, kam sekoja pildījums.


“Šī gada rezultāti rāda, ka Ziemassvētku vakariņas vairs nav vienādas visiem. Lai gan ceptie kartupeļi joprojām ir līderi, mēs redzam vairāk personības un rotaļīguma cilvēku šķīvjos. No kečupa līdz vistas nagetiņiem — svētku maltīte arvien vairāk kļūst par komfortu un pielāgošanu, nevis stingru tradīciju.”