Briseles kāposti garšos “izcili”, ja no tiem 15 minūtēs pagatavosiet zupu

Tie ir vispretrunīgākā Ziemassvētku vakariņu sastāvdaļa, taču šī gardā zupa noteikti spēs pārliecināt pat lielākos nemīlētājus.

Briseles kāposti ir vieni no visvairāk dalītus viedokļus izraisošajiem dārzeņiem. Vieni tos mīl, citi nevar ciest — taču nevar noliegt, ka tie ir neatņemama Ziemassvētku vakariņu sastāvdaļa neatkarīgi no tā, vai tie garšo vai ne.

LASI VĒL:

Ja esat tradīciju piekritējs un joprojām pasniedzat tos galdā, pat ja nevienam no viesiem tie īsti negaršo, iespējams, jums paliek pāri kaudzīte atlikumu. Un nav labāka veida, kā tos izmantot, nekā pagatavot gardu un sātīgu zupu. 

Tā ir ideāli piemērota Ziemassvētku dienā palikušo Briseles kāpostu izmantošanai, kas varbūt vēl slēpjas jūsu ledusskapī, turklāt tā ir gatava tikai 15 minūtēs — lieliski piemērota otrajām svētku dienām, kad nogurums jūtams īpaši stipri.

Eksperte raksta: “Šī Briseles kāpostu zupa ir krēmīga, taču ar zemu kaloriju daudzumu, viegla un pat atsvaidzinoša, jo tiek gatavota ļoti īsu laiku (bet joprojām no nulles!). Tai piemīt dabisks saldums, tā ir lieliski piemērota baudīšanai pēc svētku pārmērībām.”

Izmantojot virtuves kombainu, lai sasmalcinātu kāpostus, tie izvārīsies daudz ātrāk, un jums pavisam drīz būs gatavs burbuļojošs katls ar gardu zupu. Lūk, kā to pagatavot.

Briseles kāpostu zupa

Sastāvdaļas:

350 g Briseles kāpostu 

100 g saldētu zaļo zirnīšu

1 sīpols, smalki sagriezts

2 ķiploka daiviņas, smalki sagrieztas

1 ēdamkarote olīveļļas

2 tējkarotes sviesta

700 ml dārzeņu buljona

Melnie vai baltie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Apgrieziet Briseles kāpostus, nogriežot galiņus un noņemot vaļīgās lapas. Nosveriet un noskalojiet kāpostus, pēc tam ievietojiet tos blenderī vai virtuves kombainā un īsi pulsējiet, līdz tie ir smalki sasmalcināti. Ja izmantojat pārpalikumus, vienkārši lieciet tos kombainā — tie jau būs apstrādāti.

Vidēja izmēra katlā uzkarsējiet eļļu, pievienojiet ķiplokus un sīpolu un cepiet uz vidējas uguns apmēram četras minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Pievienojiet sasmalcinātos Briseles kāpostus, samaisiet un gatavojiet vēl vienu minūti.

Pielejiet buljonu, pievienojiet piparus pēc garšas, uzlieciet vāku un uzvāriet. Pēc tam samaziniet uguni un vāriet piecas minūtes. Pievienojiet zaļos zirnīšus un gatavojiet vēl vienu minūti, lai tie sasiltu. Noņemiet no uguns un sablendējiet zupu līdz gludai konsistencei. Iemaisiet sviestu, pievienojiet garšvielas pēc vajadzības un pasniedziet.